ЕВО КАКО САМИ ДА ПРОВЕРИТЕ РИЗИК ОД КОРОНЕ: Др Лађевић открио шта указује на тежи облик заразе, ове анализе су кључне

Новости онлине

20. 12. 2020. у 15:35

ЕВО КАКО САМИ ДА ПРОВЕРИТЕ РИЗИК ОД КОРОНЕ: Др Лађевић открио шта указује на тежи облик заразе, ове анализе су кључне

Фото: Принтсцреен

АНЕСТЕЗИОЛОГ професор и доктор Небојша Лађевић, директор Центра за анестезиологоју и реаниматологију КЦС објаснио је у данашњој емисији "РТС ординација", на које параметре људи који желе да провере своје здравље и потенцијални ризик од компликација короном, треба да обрате пажњу.

Који је савет за све људе који раде анализе у приватним лабораторијама, осим ЦРП и основне крвне слике, шта је то што треба да ураде још?

- Из основне крвне слике потребно је видети леукоцитарну формулу, да се види број лимфоцита,. Он пада код ковида. Поред тога, све остале вредности, ЛДХ, ЦРП, Д-димер, феритин - они расту и знак су да се нешто лоше дешава. Немају све лабораторије могућност да се уради инрерлеукин 6, али уколико је ЦРП висок, може да се тражи и да се види да ли је линтерлеукин 6 повишен. Наравно, све то повећање не значи да ће доћи до изузетно компликоване слике уколико се то задржи на одређеном нивоу, обично 2, па чак и 3 пута већих вредности од нормалних. Али, уколико то пређе и оде на 5.6, па и десет пута веће вредности, значи да ће сигурно доћи до неких компликација - истиче др Лађевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)