АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВЕ ЗАДОВЉНА КВАЛИТЕТОМ РУСКЕ ВАКЦИНЕ: Председник најавио - Постоји шанса за производњу у Србији

Новости онлајн

20. 12. 2020. у 11:51

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да су у Агнецији за лекове и медицинска средства задовољни квалитетом руске вакцине "Спутњик Ве" и да постоји перспектива производње те вакцине у Србији.

АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВЕ ЗАДОВЉНА КВАЛИТЕТОМ РУСКЕ ВАКЦИНЕ: Председник најавио - Постоји шанса за производњу у Србији

Фото: С.Бабовић

- Из агенције су задовољни квалитетом. Верујем да ће ускоро наши органи имати коначни суд о вакцини - рекао је председник.

Председник је рекао да је са руским шефом дипломатије Сергејом Лавровом недавно разговарао на ту тему и да, ако налази буду добру, постоји перспектива производње руске вакцине у Србији.

Вучић је рекао и да ће дати све од себе да вакцина стигне у Србију и да ЕУ не спречи то, као што се писало.

- Вакцинација је од кључног значаја, причају да је то питање конфора, али то је питање нашег живота. Верујем да ћемо у наредна два-три дана да добијемо прве Фајзерове вакцине - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (40)

Budite pametni

20.12.2020. 12:10

Poslušajte lekare koji su za to da se naš Torlak osposoemo za proizvodnju Ruske vakcine. Em ćemo znati šta se u njoj nalazi, em nećemo zavisiti od drugih proizvođača, em će biti jeftinija i pouzdanija.

rasa

20.12.2020. 13:00

Ono što je nepobitna činjenica naša država je itekako vodila računa o našem zdravstvu. Da nije prethodnih godina toliko ulagano u naše zdravstvo, pitanje je kakva bi bila situacija sa koronavirusom u Srbiji. Nadam se da će kada je u pitanju vakcina država voditi računa da ne bude štetna po zdravlje naroda.

Jovica

20.12.2020. 13:23

Sama prozivodnja ovakvih vakcina predstavlja jedan veliki korak za našu zemlju ipak što će se i kod nas proizvoditi ovo je veliki plus i smatram daćemo prevazići ovo sve što nas je zadesilo moramo da budemo odgovorni i da poštujemo mere.

Bogdan

20.12.2020. 13:24

Verujem u sve što smo do sada uradili a tiče se upravo ove borbe protiv ove pandemije koja je zadesila ceo svet. Podržavam ovo što je rekao naš predsednik i smatram da je ukazana velika šansa našim zdravstvenim institucijama za proizvodnju lekova.