БРНАБИЋ ПРОТИВ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА И ЗАТВАРАЊА: Грађани морају да зарађују и хране своју децу!

Тањуг

15. 12. 2020. у 12:16

БРНАБИЋ ПРОТИВ ЗАБРАНЕ КРЕТАЊА И ЗАТВАРАЊА: Грађани морају да зарађују и хране своју децу!

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је да је лично потпуно против забране кретања и затварања продавница и занатских радњи викендом, јер ти грађани морају да зарађују и хране своју децу.

Брнабић је навела да ће забрана бити уведена уколико буде неопходна, али је истакла да верује у одговорност појединца и да ће људи поштовати мере, као и да неће бити великих славља и окупљања за Светог Николу.

- Не волим да ограничавам људе у слободи кретања. Ми смо то радили, али ови што нам спочитавају да то треба поново да радимо су поднели тужбу против Републике Србије због дискриминације старијих особа које нису могли да излазе у марту и априлу, тако да не можете удовољити људима“ - навела је Брнабић.

Додала је да је јуче на Кризном штабу рекла како не сме да се подлеже притисцима ни медија ни послебно твритер јавности и друштвених мрежа.

- Ја не видим никакав проблем да када вам бројеви падају одложите одлуку око Нове године која треба да ступи на сангу за 16 дана. Па ваљда желите да видита како ће бити. И многе друге озбиљне земље као што су Француска и Аустрија тако раде - рекла је премијерка.

"Ако бројеви крену да падају, бар до 14, 15х викендом да раде"

Додала је како се мере не доносе због медија и друштвених мрежа већ због грађана, здравственог система и економије.

- Уколико бројеви наставе да падају, а то зависи од свакога од нас, мислим да ћемо моћи бар викендом до 14 часова, 15 часова да пустимо те људе да раде - изјавила је она и додала:

"На Кризном штабу јуче сам причала о томе да ли треба да се све затвори и забрани кретање, или да се нека места којима није тако велики ризик од заражавања као што су мали фризерски салони где фризер носи маску и муштерија носи маску да њих пуштамо да јуди раде јер они морају да прехртане своје породице“".

"Како родитељи да купе поклон деци за Нову годину..."

Додала је да људи који раде до 17 часова сада реално не могу да купе поклон својој деци за Нову годину, осим ако не излазе са посла што не подржава.

Ове одлуке морају добро да се одмере да буду најбоље за људе, да штите здравствени систем и економију, поновила је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)