ЛАЖНЕ ВЕСТИ О ОБАВЕЗНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ НАЈМЛАЂИХ: Кисић - Деца се неће одузимати родитељима!

Novosti online

13. 12. 2020. у 09:18

ЛАЖНЕ ВЕСТИ О ОБАВЕЗНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ НАЈМЛАЂИХ: Кисић - Деца се неће одузимати родитељима!

Фото Тањуг

ВАКЦИИНАЦИЈА против ковида-19 биће добровољна, рекла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић и указала да се лажним вестима о томе да ће родитељи морати да вакцинишу децу узнемирава јавност.

- Центри за социјални рад неће одузимати децу оним родитељима који буду спречавали вакцинацију против корона вируса - рекла је Кисић за Политику и истакла да је реч о апсолутно нетачним наводима и лажним вестима које узнемиравају јавност, а посебно родитеље, будући да садрже апсолутно нетачне информације.


Она је најавила и да ће нацрт закона о социјалној карти у наредних 15 дана бити достављен Влади Србије на разматрање и утврђивање предлога.

Успостављањем овог закона, како је рекла, биће обједињени подаци о социјално-економском статусу постојећих и потенцијалних корисника.

- Социјалне карте ће омогућити да грађани који су у најежем економском положају буду видљивији у систему, и на тај начин благовремено и ефективно остварити право на потребну подршку - истакла је Кисић Тепавчевић.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања рекла је и да ће министарство и у наредном периоду радити на јачању кадровских капацитета у центрима за социјлани рад и да је дата сагласност за запошљавање 125 нових радника у том сектору до краја године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)