МИСЛЕ ДА ЈЕ СВЕ САМО САН: Радост у дому породице која је добила стан у Београду у наградној игри Узми рачун и победи"

Шћепан Маровић

13. 12. 2020. у 00:11

МИСЛЕ ДА ЈЕ СВЕ САМО САН: Радост у дому породице која је добила стан у Београду у наградној игри Узми рачун и победи

Фото: Никола Скендерија

ВЕЛИКА срећа и радост владала је вечерас у дому породице Столић из Ресника која је у наградној игри "Узми рачун и победи" освојила стан у Београду. У шоку и неверици Бранислав, Ружица, Бојана и Бојан дочекали су репортере "Новости" у ускоро бившем дому, јер је од 6.600.000 коверата глумац Лука Рацо извукао баш ону са именом Бранислава Столића.

Како за нас лист истиче син Бојан, он и мајка Ружица заједно су пратили извлачење на РТС-у ни не слутећи да ће им ове вечери среца бити толико наклоњена.

- Када је прочитано име оца, нисам могао да дођем себи - искрено сумира прве утиске Бојан.

- Мислио сам да није реално, где од толико пријава баш ми. Ноге су ми се одсекле, никада у зивоту нисам имао сличан осећај. Пресрећан сам због ове награде, Бог све види.

Фото: Никола Скендерија

Столићи су пореклом са Косова и Метохије, из призренског села Новаке. Они су се у Београд преселили после немилих догађаја и агресије на нашу земљу 1999. године. После неколико година у престоници, пет су провели у прихватном центру у Бањи Ковиљачи. Затим су се поново вратили у главни град, а на садашњој локацији, у улици Делови 18 у Реснику живе последњих осам година. Ти подаци показују да је стан заиста отисао у праве руке.

Бранислав Столић није био у кући у тренутку извлачења, а радосне вести саопстене су му када је дошао. Од неверице није знао шта ће, а у почетку је мислио да се укућани шале.

- Ни сада не могу да дођем себи, и даље мислим да је све ово само сан - прича за "Новости" Бранислав.

- Одиграли смо око 15 коверти, а ћерка је уписивала податке. Нисам веровао да ово може да се деси, посебно што је толико коверти било у игри. 

Стан који је "освојила" породица Столић налази се у престоничком насељу "Земунске капије", и површине је око педесетак квадрата. Због епидемиолошких мера славље у Реснику неће бити могуће, али позива и честитки од 18 сати не мањка.

- Када сам чула наше презиме, прво нисам могла да верујем - у неверици прица Ружица Столић.

Фото: Никола Скендерија

- Рекла сам сину да сачекамо прво да видимо јесу ли подаци правилно уписани. Ноге су ми се одсекле у тренутку, срце је поцело све јаче да лупа, био је прави шок. Вечерас нема спавања. Позиви стижу са свих страна, сви честитају и зову да провере да ли смо баш ми добили награду.

Ћерки Бојани радосне вести јавила је најбоља другарица, а она је брзе-боје дојурила у Ресник да радост подели са најближима. Док смо седели у слављеничком амбијенту дома у Реснику, породица Столић је сво време била у контаку са њиховим другим сином Бобаном, који са породицом живи у Бањалуци. Он није скривао одушевљење што ће му се најмилији после неколико деценија тешке борбе коначно решити стамбено питање. Како каже Бранислав, сад је време за славље, а након тога следи потписивање уговора и селидба у свој нови дом у Земуну.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)