КОНФЕРЕНЦИЈА КРИЗНОГ ШТАБА Удовичић: Клиничка слика је иста као у јулу или августу, само су бројке тразличите

Новости онлајн

11. 12. 2020. у 15:26 >> 15:59

КОНФЕРЕНЦИЈА КРИЗНОГ ШТАБА Удовичић: Клиничка слика је иста као у јулу или августу, само су бројке тразличите

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Танјуг

У ПОСЛЕДЊА 24 сата тестирано је скоро 20.000 узорака.

У Србији је од последњег пресека регистровано још 6.534 случајева коронавируса. Преминуло је још 55 особа, док је на респираторима у болницама широм Србије 319 пацијената.

 - И даље доминирају 4 највећа града у Србији - истакао је Зоран Гојковић.

Др Иво Удовичић рекао је да у војној ковид болници Карабурма да се тамо лечи 130 пацијената и да је седам пацијената интубирано и у тешком стању.

Он је истакао да је клиничка слика иста као у јулу и августу али да је све 10 пута теже, те да умиру и стари и млади.

- Умиру и млади и стари, сцене из болница се тешко могу описати, често ништа не можемо да урадимо - упозорио је данас Удовичић.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Танјуг

Он је истакао да је овај вирус толико опасан, да "ни шпанска грозница није овако изгледала".

- Када је у питању клиничка слика, ја вас молим да увек разговарате са онима који су уз те пацијенте. Што се тиче клиничке слике у односу на јул и април, она је иста, али је сада све десет пута више и теже - истакао је Удовичић.

Како је рекао да не треба да се питају "салонски лекари" који ће рећи да је ово само грип.

- Ово човечанство не памти никад. Ја могу да вам кажем како изгледа када један млад човек умире. То оставља трауме на све нас. Углавном умиру старији због коморбидитета. Имамо велики број и младих и старијих. Ништа не можемо да урадимо, за ову болест нема лека. Постоји само ваксина и ништа више - навео је др Удовичић.

- Позивам на одговорности младих људи, због њихових старих - поручио је Удовичић.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Танјуг

Гојковић: Немамо фрапантан број новозаражених, успели смо да стабилизујемо криву

Гојковић је истакао да ће мере стајати до 15. децембра и да се данас на седници причало и разговарало о свим могућим проблемима.

- Ригорозне мере дају резултат, да немамо фрапантан број новозаражених, сада смо се 'устатили' у тим неким бројкама које су изузетно високе - рекао је Гојковић и истакао да су успели да стабилизују криву да не расте али да пад броја заражених неће бити брз и да је наше да не дозволимо неким новим лошим понашањем угрозимо.

- Након 15. идемо у нови сет мера о ком ћемо разговарати током викенда - рекао је Гојковић и додао да ће се у понедељак донети мере за оне који улазе у земљу.

Што се Нове године тиче, Гојковић каже да не може да разуме да се пита о прославама Нове године.

-Није могуће да се за две. три недеље деси чудо и да немамо никога у болницама. Апел свима немојте да варамо сами себе, не варамо државу ако правимо кућне журке, већ сами себе - истакао је он и додао да смо у самом пику епидемије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)