НОВЕ МЕРЕ ЗА ПРАЗНИКЕ? Седница Кризног штаба у петак!

Тањуг

09. 12. 2020. у 19:34

НОВЕ МЕРЕ ЗА ПРАЗНИКЕ? Седница Кризног штаба у петак!

Фото: Танјуг

КРИЗНИ штаб за борбу против вируса корона заседаће у петак у осам сати ујутру, сазнаје Тањуг.

Према ономе што наводе епидемиолози, очекује се да у центру пажње буду мере које би се односиле на предстојеће празнике и очекивани долазак наших грађана у земљу.

Једна од мера која се тренутно разматра у циљу сузбијања вируса Ковид-19 је увођење обавезног ПЦР теста за оне који долазе у Србију уочи предстојећих празника, а настављамо свакодневно да одмеравамо мере и шта је још потребно учинити да би се ситуација држала под контролом, рекла је данас и председница Владе Ана Брнабић.

Премијерка је рекла да се наставља рад на превенцији евентуалних катастрофалних сценарија, како се не би затварала привреда, или да дође до што мањег затварања.

Како кажу из медицинског дела Кризног штаба, свакодневно се расправља о новим мерама, а неке од њих су написали и послали на разматрање.

Међу тим предлозима је увођење ПЦР тестирања при уласку у нашу земљу, али и потенцијални карантин и изолација.

Стручњаци упозоравају и да би долазак великог броја грађана у Србију који би овде могли да се разболе представљао додатни притисак на наш здравствени систем.

У Србији је у протекла 24 часа регистровано 7.804 новозаражених корона вирусом, преминуле су 54 особе, а на респираторима се налази 319 пацијената, што је највише од почетка пандемије.

Широм земље хоспитализовано је 8.489 особа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

1983

10.12.2020. 00:07

Ако нашим људима не омугућите долазак у Србију,немојте више очекивати било какве донације, инвестиције нити било какве дознаке од којих живи добар део Србије!