ЈЕДАН ПОЈАМ ТРАЖЕНИЈИ ОД КОРОНЕ: Ево шта су Срби у 2020. години највише претраживали на Гуглу

В.Ц.С.

09. 12. 2020. у 18:51

ПОЈАМ „гугл класрум“ (Google classroom) био је најпретраживанији појам у овој години, објавила је компанија Гугл у оквиру годишње листе најпретраживанијих појмова, догађаја и личности у 2020. Други по заинтересованости публике био је појам вирус корона.

ЈЕДАН ПОЈАМ ТРАЖЕНИЈИ ОД КОРОНЕ: Ево шта су Срби у 2020. години највише претраживали на Гуглу

Фото З. Јовановић

Следе Коби Брајант и Исидора Бјелица, патријарх Иринеј и избори 2020. Као последица новонастале ситуације и већег обима рада од куће, грађани су често претраживали и популарне апликације, попут Зума, да би их користили у пословне сврхе. Такође су тражили и актуелне спортске догађаје, познате личности, и серијске програме. Цео регион, па и Србију, посебно су занимали избори у САД.

Најчешће претраживани спортски догађаји били су НБА утакмице, меч Србија-Шкотска, Роланд Гарос и Аустралиан Опен. Најгледаније серије на интернету биле су домаћа „Игра судбине” и страна „Ла каса де папел”. На листи популарних су и „Немогућа љубав“, „Јужни ветар“, „Убице мог оца“, „Покуцај на моја врата“, „Државни службеник“, „Друго име љубави“…

Међу траженим догађајима нашао се и Дан државности Србије, избори у Црној Гори, Ускрс 2020, Дан светог Патрика и протести у Београду.

Осим Коби Брајанта, Исидоре Бјелице и преминулог патријарха, као личности претраживани су и Жак Брел, Иван Бекјарев, Доналд Трамп, Џо Бајден, Радомир Антић, Дарија Кисић и Предраг Кон.

Поред Зум апликације, тражене су и апликације Еон, вибер, Е порези и Е дневник за родитеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)