ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Вакцину против короне добијамо када и чланице ЕУ

Novosti online

09. 12. 2020. у 14:22

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Вакцину против короне добијамо када и чланице ЕУ

Александар Вучић

БРОЈЕВИ нам не падају, али колико је могуће у овим условима и даље држимо под контролом здравствени систем и негу - рекао је председник Србије Александар Вучић и нагласио да остаје борба за вакицне и "билатерално и према КОВАКС плану да добијемо и ми када и чланице ЕУ, можда са два, три дана закашњања.

Он се захвалио здраственим радницима, потогово што у свему овиме још трепе и нападе.

Вучић је рекао да ће 17. децембра бити отворена болницу у Крушевцу, која ће "додатно да нас оснажи" у борби против короне.

- Као да је у Краљеву свако имао корону, ни у Крушевцу није добро, ни у Трстенику, али када у Крагујевцу имате између 200 до 300 зарађених, ко онда ту није имао корону - упитао се Вучић и додао да ће ова болнциа у Краљеву да помогне пуно за многе округе у Србији.

Подсећамо, министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да се ради на мерама које ће бити уведене за особе које долазе из иностранства током празника и најавио да ће бити усвојене оне мере да се заштитити здравствени систем.

- Радимо на томе шта ћемо са мерама за људе који зеле да дођу. Ми смо свесни да људи не долазе овде да би седели код куће, јер и тамо где живе су најстроже мере. Донећемо одлуку да заштитимо наш здравствени систем, јер он то не би могао да издржи - рекао је Лончар за РТС.

Лончар је рекао и да није за организовање прослава Нове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)