БИЋЕ ДОНЕТЕ НОВЕ МЕРЕ Лончар: Морамо да заштитимо здравствени систем, долазак људи из иностранства не би могао да издржи

Novosti online

09. 12. 2020. у 10:13

БИЋЕ ДОНЕТЕ НОВЕ МЕРЕ Лончар: Морамо да заштитимо здравствени систем, долазак људи из иностранства не би могао да издржи

Фото: Принтсцреен

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар изјавио је данас да се ради на мерама које ће бити уведене за особе које долазе из иностранства током празника и истакао да ће бити усвојене оне мере да се заштитити здравствени систем.

- Радимо на томе шта ћемо са мерама за људе који желе да дођу. Ми смо свесни да људи не долазе овде да би седели код куће, јер и тамо где живе су најстроже мере. Донећемо одлуку да заштитимо наш здравствени систем, јер он то не би могао да издржи - рекао је Лончар за РТС.

Лончар је рекао и да није за организовање прослава Нове године.

Истакао је, такође, да се мора наћи решење за скијалишта да раде трећином капацитета.

- Безбедно је кад скијате на стази, али морамо да нађемо решења за хотеле, да се ту поштују мере - рекао је Лончар.

Он је навео да нико "није ћорав" и да је јасно да газде појединих кафића отварају локале за своју екипу и на тај начин "варају сами себе".

Лончар је навео да мере дају резултате, али да није реално да их дају тако брзо и да ће резултати бити бољи ако се мере буду примењивале.

Говорећи о неуједначеним ставовима медицинског и политичког дела Кризног штаба, Лончар је казао да лекари ствари сагледавају из једног угла, али и да постоји тачка гледишта према којој треба зарадити новац којим се купују лекови и медицинска опрема и којим се повећавају плате.

- Погледајте колико је било земаља са затварањем, да им је пропала економија, а да нису добиле некакав валидан резултат. Оно што је нама неопходно је јединство. Стрпите се да победимо корону - рекао је Лончар.

Он је навео да ће мала количина вакцина стићи до краја године јер их нема довољно, а да ће их довољно бити тек на јесен следеће године, када ћемо моћи да одахнемо.

- До тада морамо да будемо дисциплиновани, до лета нам следи борба - казао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)