"УВЕК И СВУДА СУ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА": Министар Стефановић обишао Гарду Војске Србије

Novosti online

08. 12. 2020. у 21:10

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишли су данас Гарду Војске Србије у касарни „Дедиње“ у Београду.

УВЕК И СВУДА СУ НА ВИСИНИ ЗАДАТКА: Министар Стефановић обишао Гарду Војске Србије

Фото: Министарство одбране РС

Министар Стефановић истакао је да му је велика част што је обишао Гарду, јединицу Војске Србије која је присутна у свакодневном животу грађана Србије, и која у свом саставу има људе који су изузетни професионалци и главни ресурс ове јединице.


- Њене припаднике можемо да видимо на бројним манифестацијама и активностима и у земљи и иностранству. Они дочекују званичнике других земаља, учествују на манифестацијама других држава, попут парада какве смо могли да видимо претходних година, њихов Оркестар је светски познат... Припадници Гарде, односно 25. батаљона Војне полиције, обезбеђују и велики број војних објеката у Београду, али и репрезентативне и друге стратешке објекте које чувају, логистички обезбеђују и о којима се старају и брину - рекао је министар одбране, додајући да су припадници Гарде увек и свуда на висини задатка.

Фото: Министарство одбране РС

 Министар Стефановић истакао је да је реч о јединици која гаји традицију још из времена Обреновића.

- Гарда данас у свом саставу има људе, који су главни ресурс ове јединице, који су изузетни, професионалци и чине нашу земљу поносном. Мој посао је да им помогнем да у наредном периоду уложимо још средстава како би били још боље опремљени и оснажени, а њихов да наставе да брину о нашој земљи као што су то чинили до сада - поручио је министар Стефановић.

О стању и кључним задацима министра Стефановића информисао је командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић, који је представио и богату историју ове елитне јединице. Генерал Тодоровић уручио је министру Стефановићу јубиларну Плакету Гарде поводом 190 година од оснивања те јединице.


Током данашње посете, министар одбране обишао је тактичко-технички збор опреме Гарде Војске Србије и аутомобиле и мотоцикле из возног парка те јединице.

Стефановић је такође обишао и Параклис Светог Ђорђа и Спомен-собу Гарде и у спомен-књигу уписао: "Увек браните част и образ отаџбине Србије, као што то чините и данас. Нека је вечна слава свим страдалим припадницима Гарде, који су своје животе дали за слободу и независност наше земље."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)