ДР ТИОДОРОВИЋУ ИЗГРЕБАЛИ АУТО ДОК ЈЕ БИО НА САСТАНКУ: "Не бавим се политком! Ја сам лекар и не знам зашто ово раде"

Novosti online

07. 12. 2020. у 19:08

ПРОФЕСОРУ Браниславу Тиодоровићу, епидемиологу и члану Кризног штаба, данас је изгребан аутомобил док је био на састанку у Градској кући у Нишу.

ДР ТИОДОРОВИЋУ ИЗГРЕБАЛИ АУТО ДОК ЈЕ БИО НА САСТАНКУ: Не бавим се политком! Ја сам лекар и не знам зашто ово раде

Фото: Танјуг

Кад је изашао са састанка, др Тиодоровић је на површини свог црног аутомобила приметио огреботину дугачку око метар и по дуж предњих и задњих врата на страни возача. Оштећење је очигледно направљено металним предметом, можда ексером или кључем, и јасно је да није настало случајно.

Професор Тиодоровић каже да "не разуме како се поједини људи баве политиканством у току епидемије, уместо да сви будемо јединствени у борби против вируса".

- Ја нисам политичар и не бавим се политиком! У све ово сам ушао чиста срца, а данас, поврх свега, доживљавам да ми изгребу ауто. Па докле? И зашто?! - каже др Тиодоровић.

Др Тиодоровић је огорчен и што се минулих дана нашао на удару појединаца у јавности да је "нестручан", као и појединих политичара из опозиције који су критиковали то што је његова ћерка Даница, дерматовенеролог, која је у два налета лечила оболеле у ковид болници КЦ Ниш, постављена на место помоћника генералног директора КЦ Ниш за образовну и научно-истраживачку делатност.

- Тата продаје маглу народу, а за награду функција ћерки - гласила је једна од таквих објава на друштвеним мрежама.

- Ја, који сам се усавршавао у Пастеровом Институту у Паризу, који сам прошао кроз 200 епидемија као лекар, да будем прозван да сам нестручан?! Извините, али мене то узнемирава. Последњих дана сам такође доживео да прозивају моју ћерку што је постављена на место помоћника генералног директора КЦ Ниш. Зашто неко, пре него што ишта каже, не провери нечију биографију, и моју и њену?! Њену стручност нико не може довести у питање у научним круговима, она има референце за обављање те функције. Чему све ово од народа који ја толико волим? - каже професор Тидоровић.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)