СЛИКЕ СА КОПАНИКА НИСУ ДОБРЕ: Матић - "Препоручивали смо да сезона почне касније"

Тањуг

06. 12. 2020. у 09:37

МИНИСТАРКА трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је данас, поводом почетка скијашке сезоне, да је ресорно министарство препоручивало да се са тим сачека.

СЛИКЕ СА КОПАНИКА НИСУ ДОБРЕ: Матић - Препоручивали смо да сезона почне касније

Д. Балшић

- Сматрали смо да је добро да отварање сезоне буде након православног Божића - рекла је за РТС Матић и додала да је било много начина да се скијашима објасни на који начин морају да се заштите у циљу спречавања заразе вирусом корона.


Она је навела да о почетку скијашке сезоне одлучује Јавно предузеће "Скијалишта Србије".

- Ако ме питате да ли су слике са Копаоника добре, наравно да нису. Напротив, сматрамо да су контрапродуктивне и да је било много начина да се грађанима који су желели да скијају објасни на који начин морају да се заштите - истакла је Матић, гоцорећи о гужвама које су се створиле на почетку скијашке сезоне.

Она је рекла да разуме предузећа којима је важан што већи број туриста, али је нагласила да то не може да оправда неодговорно понашање ни грађана ни јавних предузећа.

- Мислимо да је то питање само организације која није толико компликована - каже Матић.

Она је навела да су "Скијалишта Србије" много урадила када је реч о резервацији и продаји ски-пасова и да је доста тога дигитализовано, како би било што мање физичког контакта.

Матић је указала да скијање као спорт не може ширити корону, али да понашање људи након силаска са стазе може.

- Привреда мора да схвати да је ово тренутак у којем смо сви на истом задатку. Покушавамо кроз различите мере да помогнемо привреди да преживи, али одговорност се мора преузети - рекла је Матић.

Она је истакла да Министарство није за то да се затвори сезона, али да попуњеност хотела мора да се ограничи на максимално 50 одсто капацитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)