ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ: Отежан саобраћај због магле и ветра

Танјуг

05. 12. 2020. у 18:48

ВОЗАЧИ, ОПРЕЗ: Отежан саобраћај због магле и ветра

Фото: Н.Живановић

ЈП „Путеви Србије" саветују опрез у саобраћају због олујног југоисточног ветра, као и због појаве магле на појединим деоницама.

Због појаве магле видљивост је смањена од 50 до 100 метара на територији Зајечарског, Борског и Књажевачког округа, као и на територији општине Жагубица, саопштили су Путеви Србије.

Према упозорењу РХМЗ, у кошавском подручју до 10. децембра дуваће јак југоисточни ветар, а на југу Баната и са орканским ударима.

Сутра и у понедељак, на југу Баната, очекују се најјачи удари ветра, максималне брзине од 28 до 40 м/с (од 100 до 140 км/х), док ће у Београду, ветар достизати максималну брзину од 20 до 23 м/с (од 70 до 80 км/х).

Ауто-пут Е-70, деоница гранични прелаз Батровци - Кузмин, због радова на замени одбојне ограде у разделном појасу, за саобраћај су затворене претицајне саобраћајне траке у оба смера, док се саобраћај одвија возним саобраћајним тракама.

Бољевци - Обреновац - радови на санацији коловоза, до 29.12.2020.г., и даље на снази обустава саобраћаја. Алтернативни путни правац из правца Обреновца ауто-пут Е-763 (Милош Велики)

Петља Сурчин-петља Остружница, до 07. децембра радови на рехабилитацији коловоза у десној саобраћајној траци на мосту преко реке Саве. Саобраћај из правца Новог Сада ка Београду преусмерен је на новоизграђени део моста (супротан смер), правац Београд ка Новом Саду.

На наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције у 17.15 часова, на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута, Шиду 60 минута.

На осталим граничним прелазима нема задржавања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)