ПРЕМИЈЕРКА ПОДЕЛИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Брнабић: Милијарда евра само у здравствену инфраструктуру

Танјуг

05. 12. 2020. у 16:00

ПРЕМИЈЕРКА ПОДЕЛИЛА СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ Брнабић: Милијарда евра само у здравствену инфраструктуру

Фото: Танјуг/Сава Радовановић

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да Србија тренутно улаже милијарду евра само у здравствену инфраструктуру.

Брнабић је поводом отварања нове ковид болнице у Батајници рекла да је она и буквално спасла животе људи, и додала да су током пандемије једино још у Кини и Русији изграђене нове болнице за пријем корона позитивних пацијената.

Брнабић је за ТВ "Хепи" рекла да то што су за четири месеца изграђене две нове болнице представља велики понос али и успех целе Србије и показатељ клолико Србија може да уради.

- Невероватно је да ћемо из борбе против короне изаћи јачи него пре ње. У економском смислу, наша привреда ће 2020. годину завршити са најбољим резултатима у читавој Европи - истакла је Брнабић и подсетила да су "пре 2012. године све државе Западног Балкана имале и веће плате и веће пензије од нас".

Додала је да ће Србија из актуелне здравствене кризе изаћи са великим бројем нових лабораторија са најмодернијом опремом.

Говорећи о вакцинама она је навела да ће се све учинити да буде што пре и да постоји широки спектар, а да ће вакцине бити бесплатне.

Рекла је и да вакцине неће бити обавезне, али да ће се апеловати на људе да је приме.

Брнабић је оценила као "недопустиво" да неко говори да у Србији не постоји слобода медија или да неко врши притисак на правосуђе.

- Ако може то све, немојте само да читам у извештајима о напретку (у приступању ЕУ) да не постоји слобода медија и притисци - рекла је Брнабић, и додала да критике на одговор државе на здравствену кризу, представљају "популистичке и политичке оцене".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)