УШЛИ СМО У ЦРНУ КОВИД ЗОНУ: Професор Кочовић о броју заражених, у свету завладао нови тренд кретања епидемије

Новости онлине

04. 12. 2020. у 17:45

УШЛИ СМО У ЦРНУ КОВИД ЗОНУ: Професор Кочовић о броју заражених, у свету завладао нови тренд кретања епидемије

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

У СРБИЈИ је у последња 24 сата тестирано 22.497, а од тога је регистровано 7.782 новозаражених. Нажалост, умрло је 69 људи, а на респираторима је 270 пацијената.

На снагу су ступиле и нове, оштрије мере, које важе 15 дана.

- Србија је ушла у такозвану црну корона зону са више од 1.000 заражених у последњих 14 дана на 100.000 становника - изјавио је проф. Петар Кочовић.

Професор Кочовић упозорава да истовремено бројке ни у Европи нису наивне, иако долази до пада - јер је између 300 и 500 новозаражених на 100.000 становника висок степен да би се релаксирале мере.

Говорећи о најновијим анализама и прогнозама навео је да ће број инфицираних корона вирусом у Србији у наредном периоду наставити да расте.

- У Европи пада број заражених, али не и у Србији, Хрватској, Русији, Украјини, Литванији, Летонији и Шведској.

Професор Кочовић преко математичког модела, који се стално усавршава, већ месецима уназад прати развој пандемије короне у нашој земљи.

- Србија је имала два предаха од 6. марта наовамо, неке земље су имале један, а неке ниједан. Те земље које нису имале ниједан предах су у окружењу: Северна Македонија, Бугарска и Румунија где број оболелих стално расте. Модел није типичан, трендови нису типични за све земље - додао је проф. Кочовић.

Он је истакао да је у свету почео да опада број заражених, а како је рекао захватиће и Европу.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)