КРИЗНИ ШТАБ О МАСОВНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ: Ево ко ће први примити нове лекове, Ђерлек подсећа на једну кључну ствар

Новости онлине

04. 12. 2020. у 15:30

КРИЗНИ ШТАБ О МАСОВНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ: Ево ко ће први примити нове лекове, Ђерлек подсећа на једну кључну ствар

Фото: Танјуг/Раде Прелић

КРИЗНИ штаб данас одржава конференцију за медије, а новинарима се обраћају државни секретар Мирсад Ђерлек и Едита Стокић, директорка КЦ Војводине.

Др Ђерлек је рекао да се масовна вакцинација грађана Србије очекује у првом кварталу 2021. године, а затим је нагласио да ће први контингент, који стиже до краја 2020. бити намењен здравственим радницима и војсци.

- Седам дана после примања друге дозе вакцине ћемо бити сигурни да ли смо безбедни, али морамо наставити да будемо обазриви. У сваком случају, појава вакцине у овако рекордном року је од изузетног значаја - рекао је др Ђерлек.

Он је подсетио да је јуче стигло 20 доза спутњика В, и да ће се на њима извести тестирање, као и да држава неће вакцинисати становништво непровереним лековима.

-  Радићемо у три смене да се сва документација провери, а ако наша агенција не одобри вакцине наравно да их нећемо купити. Ипак, надам се да ћемо добити 350.000 доза до марта месеца следеће године, и желим да подсетим да ће вакцинација за грађане бити бесплатна, што је у овако тешкој економској ситуацији велика ствар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)