КОНФЕРЕНЦИЈА КРИЗНОГ ШТАБА: Прво обраћање након убођења нових мера (ВИДЕО)

Novosti online

04. 12. 2020. у 15:01

КОНФЕРЕНЦИЈА КРИЗНОГ ШТАБА: Прво обраћање након убођења нових мера (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

У ПАЛАТИ Србија одржава се конференција Кризног штаба за борбу против корона вируса. На конференцији говоре државни секретар Мирсад Ђерлек и Едита Стокић, директорка КЦ Војводине.

На почетку конференције Мирсад Ђерлек је саопштио је нове податке везане за вирус корона.

- У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 22.497 особа, њих 7.782 било је позитивно, док је нажалост преминуло 69 људи! Према последњим подацима Министарства здравља и Института "Батут" на респираторима у болницама широм Србије налази се 270 пацијената - рекао је он.

Највише је заражених у Београду - 1975, затим 475 у Новом Саду, Крагујевцу 288, Нишу 253, Краљеву 207, Панчеву 172 и осталио испод 100.

- У КЦ Војводине налазе се 422 пацијента која су хоспитализована, 25 се налази на механичкој вентилацији. Велики број њих се налази на интензивној кисеоничкој потпори - рекла је др Стокић.

И Сајам ће бити претворен у ковид болницу, додала је она.

У Ургентном центру било је 160 прегледа.

- Уочили смо да је последњих недеља прилив пацијената био велик, али су они са средње тешком и тешком клиничком сликом, али и они који су критично оболели пацијенти. Свака наша јединица има и јединицу интензивне терапије где се они хоспитализују - рекла је она.

Како је навела, здравствени радници у КЦ Војводине нису могли да измакну обољевању корона вирусом.

- Још успешно успева да покрије све капацитете за кадровима, премештањем здравствених радника из једне установе у другу - истакла је др Стокић.

Др Ђерлек је навео да се вакцина појављује у рекордном року и да ће бити од изузетног значаја у тешкој борби против ковида 19.

Подсетмио, у Србији су због ширења вируса ковид 19 данас ступиле на снагу нове, оштрије мере, и ово је прво обраћање чланова Кризног штаба након што су оне усвојене.

Кафићи, ресторани, барови, ноћни клубови и сплавови, неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру без изузетка. Њихово радно време биће од понедељка до петка од 5 до 17 часова. Овим објектима је дозвољено да обављају доставу хране нон стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Пумпе, апотеке, ординације радиће без ограничења. Пијаце ће бити отворене и у данима викенда од 6 до 15 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)