УЛЕПШАЛИ ПРАЗНИКЕ ДЕЦИ БЕЗ РОДИТЕЉА: Студенти поделили пакетиће малишанима у свратишту

Б.Б.

04. 12. 2020. у 14:01

УЛЕПШАЛИ ПРАЗНИКЕ ДЕЦИ БЕЗ РОДИТЕЉА: Студенти поделили пакетиће малишанима у свратишту

Фоот: Приватна архива

ЕПИДЕМИЈА вируса корона ујединила је студенте целог региона да сакупе новогодишње пакетиће за децу Свратишта у Крфској улици.

Више од 250 студената основних и мастер студија, углавном економије и менаџмента, из земаља бивше Југославије се укључило у акцију слања пакетића малишанима, како би им бар на тренутак вратили осмех.

Академци су се, спремајући се за онљан такмичење "Маркетинг челинџ" за најбољу маркетиншку идеју, брендирање туристичких дестинација, високообразовних установа и друштвених мрежа одлучили да, уместо котизације скупе одећу, слаткише и средства за хигијену за Децу Свратишта.

Поклони су до Београда стизали преко пријатеља, превозом, а деци су их, уy симболично пуштање балона уручили колеге из Београда. Како би им показали да нису усамљени у својој хуманости, студентима су се прудружили и професори факултета.

- Наш циљ је био улепшати предстојеће празнике деци без родитеља. Свесни смо тога да се велики број малишана налази на улици, без хране, топле одеће и лепе речи. Треба пружити руку ономе коме је потребна. Добро увек кружи - каже Марија Стојановић, студенткиња ФОН-а из Београда.

За њеног колегу Луку Стевовића из Црне Горе, то је чин човекољубља, а са тим се човек рађа.

- Што више препознајемо себе  или своје најближе у ситуацијама у којој су најугроженији, то ћемо више помоћи другима - истакла је доцент др Бојана Остојиц, организатор такмичења. - Ако мислимо на добар осећај који имамо када донирамо новац или дамо непотребну одећу сиромашнима, учинићемо то без размишљања. Ми смо на првом месту педагози, а затим професори. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)