УЛАГАЊЕ У СРБИЈУ У УЛАГАЊЕ У БЕЗБЕДНОСТ ЕВРОПЕ: Немачка донирала српској полицији 10 возила

Novosti online

04. 12. 2020. у 13:34

УЛАГАЊЕ У СРБИЈУ У УЛАГАЊЕ У БЕЗБЕДНОСТ ЕВРОПЕ: Немачка донирала српској полицији 10 возила

Фото: МУП

МИНИСТАРСТВУ унутрашњих послова Републике Србије Савезна Република Немачка данас је донирала 10 возила „дачија дастер“ и информатичку опрему у вредности од око 745.000 евра.

- За нас је ова опрема заиста велика и драгоцена донација. Са задовољством хоћу да кажем да је и Влада Немачке највећи донатор Министарства унутрашњих послова Републике Србије. До сада вредност донација немачке Владе према нашем Министарству износи 3,5 милиона евра. То је велики новац и то је новац који смо утрошили на оно што је заиста потребно нашим полицајцима, на оно што је ојачало нашу граничну полицију и оно што чува безбедност свих наших грађана - рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин који је са амбасадором СР Немачке Томасом Шибом присуствовао примопредаји возила и опреме.

- Да бисмо сачували наш начин живота, морамо контролисати своје границе. Границе ћемо боље контролисати захваљујући овој опреми и сви наши припадници ће на једноставнији и безбеднији начин моћи да испуњавају своје задатке. Министарство унутрашњих послова је захвално на сарадњи и са великим задовољством ћемо наставити да сарађујемо са нашим немачким партнерима. Борба против илегалних миграција, борба против тероризма, борба против организованог криминала нас уједињује без обзира где се налазимо и свака подршка и помоћ Министарству унутрашњих послова Републике Србије јесте и велико улагање у безбедност читаве Европе - додао је министар Вулин.

Амбасадор СР Немачке у Београду Томас Шиб истакао је да српски и немачки органи већ годинама интензивно сарађују на сузбијању међународног криминала.

- Данашњи пакет опреме у виду 10 теренских возила, уређаја за детектовање лажних докумената и камера је обиман и тиме се наставља сарадња немачке полиције са Управом граниче полиције Србије. Српска Управа граничне полиције годинама је важан партнер за нас управо у контроли и сузбијању илегалних и незаконитих миграција. Ова велика помоћ коју је српској граничној полицији дало на располагање Савезно министарство унутрашњих послова СР Немачке јесте и допринос за успостављање граничног надзора на европском нивоу. Сузбијање међународног криминала, борба против тероризма и незаконитих миграција јесте велики изазов који можемо само заједно да превазиђемо - рекао је амбасадор Шиб.

Марко Благојевић, припадник Одсека за оперативну примену специјалне технике УГП, нагласио је да ће гранична полиција донацијом СР Немачке побољшати рад на обезбеђењу државне границе и у контроли путника и превозних средстава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)