ПРИЈАВИО РОЂЕНУ ЖЕНУ КОМУНАЛНОЈ ПОЛИЦИЈИ: Најлуђа пријава због короне у Србији

Novosti online

04. 12. 2020. у 09:27

ПРИЈАВИО РОЂЕНУ ЖЕНУ КОМУНАЛНОЈ ПОЛИЦИЈИ: Најлуђа пријава због короне у Србији

Фото: ТВ Прва принтскрин

НАЧЕЛНИК Комуналне полиције Иван Дивац рекао је да тренутно велики проблем представља што милицијаца на терену нема довољно, свега 320 за цео Београд и да зато може да се деси да грађани по пријави могу да чекају мало дуже, па и до сат времена.

Што се организовања журки тиче, Дивац каже да су једно градске приче, а друго оно што се дешава и да их припадници милиције не затичу у толикој мери као што се то прича.

Први човек Комуналне милиције осврнуо се и на вест да ће у Хрватској бити дозвољено полицији да упада у приватне станове ако добију пријаву да се тамо организују журке и открива да ли ће такав случај бити и код нас:

- По питању улазака у станове и куће смо на јако осетљивом терену. Оно што је чињеница јесте да комунална милиција и полиција иначе поступају по пријави када су журке, те одлуке жемо наставити да примењујемо, разлика је што ћемо сада ако затекнемо по пријави већи број људи предузети мере по Закону о заштити становништва од заразних болести и у том случају имамо могућност да прекинемо ту журку - каже Дивац за тв Прва и истиче да ће се припадници Комуналне милиције даље прилагођавати свакој конкретној ситуацији.

Дивац каже и да на њихову адресу често стижу пријаве грађана да се неко не придржава прописа од чега је највише пријава за кућни ред, а пријављује се и окупљање у тржним центрима и неношење маски.

- Разних је ситуација људи свашта пријављују. Недавно је човек пријавио рођену жену жалећи се да је дете које одсуствује из школе и које се налази у самоизолацији, повела у тржни центар - испричао је Дивац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

DACA

04.12.2020. 11:13

Ne treba nam komunalna policja.urazumimo se ljudi.Ima jedno lijepo pravilo na ovom svijetu...iza noci dolazi zora...procice sve ovo...i zivot ce se vratiti u normalu. Saosjecam sa svim porodicama koji su nekog izgubili...korona je uzela mnogo ljudskih zivota