ДРЖАВА ПОМАЖЕ У ЛЕЧЕЊУ БОЛЕСНЕ ДЕЦЕ: Вучић открио да се телефоном чуо са мајком мале Анике

Novosti online

03. 12. 2020. у 22:53

ДРЖАВА ПОМАЖЕ У ЛЕЧЕЊУ БОЛЕСНЕ ДЕЦЕ: Вучић открио да се телефоном чуо са мајком мале Анике

Фото: РТС

ДАНАС су стигле и лепе вести, а то је да је скупљен новац за лечење мале Анике Манић, а председник Србије Александар Вучић је открио да је разговарао телефоном са мајком мале Анике, и да је држава била спремна да да новац који недостаје.

- Хоћу да се захвалим и мађарској Влади, Петеру Сијарту који су рекли да ће чак дати новац ако се не скупи. Ту је проблем био са лековима, који нису регистровани у Европи, ни у Данској, ни у Мађарској, већ у Америци.

Председник је рекао да се у целом свету деца лече СМС-ом, много више него код нас.

- Тамо дете да одведете код зубара морате скупо да платите. У ковид болницама у иностранству један дан за дете кошта 10.000 долара.

Председник је потом рекао да подаци најбоље говоре о томе колико је држава помагала болесној деци, и рекао је да је од 2008.-2012. године број деце чије је лечење плаћала држава био 84 укупно, док је од 2013.-2020. по години лечено у просеку 423 деце о рачун државе

- Постоји болест која је веома ретка, зове се спинална мишићна атрофија. 540 000 евра кошта лечење за прву годину, више од 200.000 свака година до краја живота. Ми се стварно трудимо и боримо, и ја бих то замолио и све оне који се не слажу са нама, да се не радују ако болница касни са отварањем за један дан, да се не радују када се боримо са вирусом и болестима. За децу се и боримо, људи морају да схвате да ми нисмо неки монструми који неће да лече децу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

Ivana

04.12.2020. 00:35

Aleksandar Vučić je jedini predsednik koji zaista radi i bori se za interese naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što na sve moguće načine želite ekonomski dapomognete razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi.