СТАЛНИ ПОСАО ДОБИЛО 250 МЕДИЦИНАРА: Клинички центар Ниш примио на неодређено лекаре, медицинске сестре и техничаре из ковид болница (ВИДЕО)

Д. АЛИХОЏИЋ

04. 12. 2020. у 07:20

СТАЛНИ ПОСАО ДОБИЛО 250 МЕДИЦИНАРА: Клинички центар Ниш примио на неодређено лекаре, медицинске сестре и техничаре из ковид болница (ВИДЕО)

Фото В. Н.

СПЕЦИЈАЛИСТА педијатрије Владана Николић (42), која од марта лечи најмлађе пацијенте у Дечијој ковид-болници прва је од 205 медицинара потписала уговор о запослењу на неодређено време у нишком Клиничком центру.

Поред Владане, уговоре је потпислало још 115 лекара, три фармацеута и 86 медицинских техничара. Сви они су дали велики допринос протеклих месеци тамо где је било најтеже.

- Волонтирала сам четири године и још четири чекала посао, а у међувремену завршила специјализацију из педијатрије коју сам сама финансирала. Били су ово тешки месеци за све нас, али смо имали подршку својих професора који су са нама били у првим борбеним редовима - каже др Владана, чији је најмлађи пацијент имао седам дана, а најстарији 17 година. До сада смо имали око 500 малих пацијената са целог југоистока Србије, каже докторка.

 

На Клиници за пулмологију калио се и Михајло Лазаревић, коме је сан да постане кардиохирург, али је корона одложила те планове:

- Сада сам тамо где сам најпротребнији и остаћу до краја. Ово је велики изазов за неког ко је тек завршио студије медицине.

Сличан став има и медицински техничар Иван Михајловић (31) који жели да напредује и постане анестетичар. Он каже да је од 2. априла на Клиници за анестезију, са најтежим пацијентима.

- Ово су наши хероји који су први изашли да бране грађане. Наставићемо са пријемом кадрова, јер је за све нас важна и будућност, кад све ово прође. Сви они ће добити нова задужења и кренуће у нове борбе - казао је директор КЦ проф. др Зоран Перишић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)