УОПШТЕ НЕ СХВАТАМ ТЕ АНТИВАКЦИНАШЕ: Др Ана Глигић оштро реаговала - гутају шаку лекова, а неће вакцину!

Новости онлине

03. 12. 2020. у 16:45

ДР АНА Глигић, наш чувени вирусолог у пензији, говорила је за ТВ Прва да ћемо више о трајном имунитету на вирус корона знати више тек за неколико година.

УОПШТЕ НЕ СХВАТАМ ТЕ АНТИВАКЦИНАШЕ: Др Ана Глигић оштро реаговала - гутају шаку лекова, а неће вакцину!

Фото: Депоситпхотос/Принтсцреен

- О свему ће се знати после извесног броја година, тешко се долази до резултата и не може се то ни очекивати у овој ситуацији када је главни циљ збринути пацијенте и зауставити пандемију. Зато је вакцина најважнија - рекла је др Глигић.

Она истиче да није рачунала да ће овако трајно остати вирус и да ће изазивати системску болест јер смо видели да напада и друге органе. 

- Вакцина је нешто што очекујемо да ће зауставити ово. Јако ми је драго што сам чула премијерку да је рекла да ће набавити вакцине неколико произвођача тако да свако може да бира коју ће вакцину да прими јер постоји неки отпор - навела је др Глигић.

Глигић истиче да свакодневно треба говорити о користима вакцинације, а захваљујући томе што ћемо имати избор уједно ћемо и повећати број оних којих ће прихватити да се вакцинишу.

- Ја ћу на свом примеру рећи: ја сам вакцинисана против вариоле сваки пут када је долазило до сумње на вариолу, али и онога дана када је заиста ушла у нашу земљу. Па, видите дочекала сам 87. годину и ништа ми није. Никако не могу да схватим да људи сваки дан попију шаку лекова, а да се не запитају шта је у тим лековима. А сад одједном толики порив ових антивакцинаша против вакцине, то уопште не могу да схватим. Треба свакодневно да говоримо о користима вакцинације - закључила је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)