ИЗГУБИО БИТКУ СА КОРОНОМ: Преминуо Мирољуб Јовановић – Мика Тамбура

Д.А.

03. 12. 2020. у 08:37

ИЗГУБИО БИТКУ СА КОРОНОМ: Преминуо Мирољуб Јовановић – Мика Тамбура

Фото: Јутјуб/ Filmski susreti Nis 2016

ДУГОГОДИШЊИ уредник РТВ Белле амие, културни радник, музичар и оснивач легендарне групе Лутајућа срца Мирољуб Јовановић – Мика Тамбура, преминуо је од последица вируса короне у 69. години живота.

Мирољуб Јовановић је рођен 21. маја 1951. године. Основну и средњу школу завршио је у Нишу. Дипломирао је на Факултету заштите на раду. На место уредника музичко-забавног програма у Дому културе Јосип Колумбо дошао је 1974 где 1978.постаје директор,а 1986. изабран је за помоћника управника Народног позоришта.Скоро 30 година провео је у медијима, од 1993. када је био главни И одговорни уредник прве приватне радио станице у Нишу, Белами радија.

У раној младости оснива групу “Лутајуца срца“ која побеђује на фестивалу у Суботици са песмом “Још мало“ која постаје евергрин,а група је освајала награде и на фестивалу у Сарајеву и Загребу. Група је 1974. изабрана да представља Југославију на фестивалу у Бремену. Ове године су Лутајућа срца обележила 50 година рада.

Његов допринос развоју културног живота града Ниша је немерљив.Мирољуб Јовановић је био дугогодишњи организатор Филмских сусрета и Хорских свечаности и један од оснивача Нишких музичких свечаности, галерије Нишког културног центра, а био је и организатор Фестивала савремени српски филм у Бечу.

Иза себе је оставио двојицу синова, ћерку и унука.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)