У ТОКУ ПРЕГОВОРИ: “Спутњик В” ускоро у Србији, руска вакцина против короне правиће се у нашој земљи?

Novosti online

02. 12. 2020. у 18:53

У ТОКУ ПРЕГОВОРИ:  “Спутњик В” ускоро у Србији, руска вакцина против короне правиће се у нашој земљи?

Фото: АП

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да су у току преговори између надлежних институција Русије и Србије о испоруци руске вакцине "Спутњик В" Србији, као и да у нашу земљу ускоро стиже одређена количина тих вакцина за лабораторијску контролу.

- Као што је нагласио председник Руске Федерације Владимир Путин, Русија се залаже за то да ефикасне и безбедне вакцине против вируса короне буду доступне свима у свету, па је спремна да испоручи другим земљама препарате које су разрадили руски научници. Тренутно су преговори између надлежних институција Русије и Србије о испоруци у Србију руске вакцине “Спутњик В” у развијеној фази. По њиховом завршетку ће бити познати сви модалитети испоруке, односно термини и количина доза - рекао је каже Боцан-Харченко.

Детаљно су сва та питања, како је додао, на веома конструктиван начин размотрили председница Владе Србије Ана Брнабић и министар индустрије и трговине Руске Федерације Денис Мантуров током њиховог разговора 30. новембра.

Боцан-Харченко каже да се разматра и могућност да се "Спутњик В" производи у Србији.

У вези са интересовањем српске стране разматра се и могућност заједничке производње вакцине “Спутњик В” у Србији.

- Наравно, то захтева више времена, јер се ради и о трансферу технологија и о припреми стручњака - каже он.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)