ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ТЕКЛА ИЗГРАДЊА КОВИД БОЛНИЦЕ: Председник објавио видео и најавио гостовање на РТС-у, а ево о чему ће говорити (ВИДЕО)

Novosti online

02. 12. 2020. у 18:35

КОВИД болница у Батајници, изгађена у оквиру Војног комплекса "Земун - економија", најзначајнија је и највећа таква болница у Србији.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ТЕКЛА ИЗГРАДЊА КОВИД БОЛНИЦЕ: Председник објавио видео и најавио гостовање на РТС-у, а ево о чему ће говорити (ВИДЕО)

Фото:; Принтскрин/Инстаграм

Болница је изграђена за само четири месеца и површине је 18 хиљада квадрата.

Њена изградња и завршатак радова били су повод да се огласи и председник Србије, Александар Вучић, који је истакао значај и труд људи који су је градили.

- Поносан на наше раднике и на нашу државу која је за само четири месеца изградила велелепну болницу у Батајници. Једини циљ свакога од нас био је и остао да сачувамо животе људи у најтежим условима инфекције корона вирусом. Жао ми је и понекад не могу да поверујем да постоје људи и медији који се не радују успеху своје земље, који се не радују ничему што Србија предузима у борби против корона вируса, већ свог главног сарадника и савезника управо виде у опаком вирусу – написао је на Инстагаму председник Вучић. - На све неистине око цене квадрата наших болница, одговорићу чињеницама у сутрашњој емисији на РТС|1 од 21:15 часова.

Он је додао:

- Нажалост, поједини политичари увек у другоме виде себе и зато долазе до погрешних закључака. И овај велики посао за Србију обавили смо поштено, одговорно и ефикасно.

Србија ће победити корону. Живела Србија!

Иначе, у ковди болници у Батајници ће бити места за 930 болесника и то 250 на интензивној и 680 на полуинтензивној нези.

Док траје епидемија вируса корона овај објекат биће ковид болница, а када се пандемија заврши планирано је да то буде мултифинкционалан медицински центра у оквиру кога ће да буде отворена порођајна сала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)