НА СНАЗИ ЈЕ НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ: РХМЗ упозорио на олујни ветар јачине до 100 километара на сат, ова подручја ће бити погођена

Novosti online

02. 12. 2020. у 16:49

НА СНАЗИ ЈЕ НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ: РХМЗ упозорио на олујни ветар јачине до 100 километара на сат, ова подручја ће бити погођена

Фото: Новости

НА ПОДРУЧЈУ јужног Баната очекује се у четвртак и петак јак олујни и југоисточни ветар (кошава) максималне брзине од 24 до 28 м/с, односно и до 100 километара на сат, наводи се у упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Такође, РХМЗ наводи да ће све до недеље у кошавском подручју бити ветровито са умереним и јаким, југоисточним ветром.

Сутра ће ујутру понегде бити слабог мраза, по котлинама и магле. У току дана ће бити  претежно ветровито и мало топлије, у већини места суво. После подне понегде на северу, западу и југозападу, очекује се краткотрајна слаба киша. Ветар ће у вишим планинским пределима и у кошавском подручју јак, јужни и југоисточни, а у јужном Банату и олујни, због чега је за ово подручје земље издат наранџасти метеоаларм који ће на снази бити све до недеље.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

Удари ветра већи од 24 м/с значе да је могућа штета на покретној и непокретној имовини (нарочито на зградама и крововима, оџацима, шаторима, тендама, пластеницима...), затим да су могући проблеми у транспорту и саобраћају (могућност превртања аутомобила и камиона...), да је могућа штета на шумама, дрвећу у парковима и индивидуалном дрвећу (ломљење грана и слабијих стабала), као и проблеми у грађевинарству, опасност од озбиљног повређивања до угрожености живота људи и животиња.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)