СРПСКЕ СРЕДИНЕ НА КиМ: Нових 79 случајева заразе

И. Радуловић

02. 12. 2020. у 12:09

СРПСКЕ СРЕДИНЕ НА КиМ: Нових 79 случајева заразе

Фото И. Радуловић

У српским срединама на Косову и Метохији, број новооболелих лица од коронавируса повећао се у претходна 24 сата за 59, док је у истом периоду једна особа преминула.

Према најновијим подацима Кризног штаба општине Косовска Митровица, у истом периоду борбу са овом болешћу добило је 16 особа, а наведене бројке се односе на 207 резултата који су стигли у Завод за јавно здравље у северном делу Косовске Митровице.

Највише новооболелих на северу Косова и овог пута регистровано је у северном делу Косовске Митровице где је 17 новооболелих од коронавируса, у Звечану и Зубином Потоку је по 13 новозаражених, док је у Лепосавићу у последња 24 сата забележено десет нових случајева оболелих од вируса ковид – 19.

Када је реч о централном делу Космета, према подацима из последњег извештаја, број новооболелих је 26 и то: Грачаница и Гњилане по 7, Косовска Каменица - 6, Липљан – 3 и Прилужје – 2, док је 7 особа излечено.

Тренутно је у српским срединама на Косову активно 1.116 случајева, од којих се у Клиничко болничком центру у северној Косовској Митровици на лечењу налази 67 пацијената, две особе се лече у КБЦ у Нишу, док је 1.047 пацијената у изолацији.

Од почетка избијања пандемије коронавируса у српским срединама на КиМ регистровано је укупно 2438 особе које су оболеле од ковид-19, а у истом периоду тестирано је 9.073 грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)