ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ: Поносна сам, али има још много посла

Танјуг

02. 12. 2020. у 11:44

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ: Поносна сам, али има још много посла

Танјуг

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић поручила је да је поносна на све што је у Србији претходних неколико година урађено на побољшању положаја жена, али и да је много посла пред нама.

Михајловић је за специјално издање магазина "Корд" рекла да посао није завршен све док иједна жена буде жртва породичног и партнерског насиља, док се не искорене дечји бракови и док жене буду проводиле двоструко више времена у неплаћеним пословима, а за исти посао биле мање плаћене од мушкараца.

Он је оценила да остварени напредак на овом пољу бележи и Индекс родне равноправности који је Србија преузела од ЕУ.

У интервјуу Михајловићева је рекла да верује да ће Влада Србије са већим бројем министарки послати јасну поруку да се Србија развија у друштво једнаких шанси за све.

"Важно је да се женски глас чује на местима на којима се доносе одлуке и сигурна сам да ће жене у Влади доказати својим знањем и посвећеним радом да могу да поведу Србију напред", оценила је она.

Додала је да је да су предрасуде и родни стереотипи дубоко укорењени и навела да је и сама кроз каријеру морала да се доказује и много теже пролази него мушке колеге.

"Свака жена ће разумети колико труда, рада и енергије стоји иза сваке од нас на том путу. Али, мени су та саплитања и покушаји да ме понизе увек били мотив више да радим и постижем резултате", истакла је она.

Како је оценила на руководећим позицијама у сектору рударства и енергетике нема довољно жена што представља губитак за те компаније.

"Поносна сам на то што је, док сам била на челу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, 43 одсто жена било на позицијама одлучивања, у Министарству рударства и енергетике сам затекла само 18 одсто жена на тим позицијама, и то ћемо мењати", рекла је Михајловићева.

Навела је да је у ЕПС-у само 13 процената жена на позицијама у највишем менаџменту, док ЕМС спада у водеће енергетске компаније у свету са 56 процената жена на водећим позицијама.

Додала је да женама није лако, јер после смене на послу, њих чека још једна неплаћена смена код куће, у бризи о деци и домаћинству.

"На стварању бољег баланса између приватног и пословног живота морамо више да радимо", закључила је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)