Херој нације, Јован Симић, поново на делу

Промо

02. 12. 2020. у 11:00

Херој нације, Јован Симић, поново на делу

Фото: Промо

Да један студент, момак из краја, може да учини чудо коме се диви цела нација, сви у Србији и мого даље схватили су још 2014. године.

Вест да је за кратко време сакупљен новац неопходан за лечење деветогодишње Нађе Новаковић одјекнула је земљом. Укључили су се сви, а све је покренуо он – Јован Симић. Човек због кога је нација поново добила полет, пример да солидарност и хуманост у нашем народу и даље постоје, ако не исто онако интензивно као некада, онда још јаче.

Потреба да се помогне, да се један живот настави, пробудила је доброту, доброта идеју, а идеја стратегију толико јаку да није могла да не успе. Јован је покренуо аукцију своје колекције оригиналних фудбалских дресова и за неколико дана сакупио тада немерљиво вредних 80.000 евра.

Фото: Промо

И сам љубитељ спорта, знао је да постоје многи слични њему, код којих ће љубав према спорту пратити и огромна људскост. Прича о Јовану Симићу и његовом делу одушевила је медије, нацији вратила веру у људе, Јовану доделила статус хероја који улива поверење и у коме се већ виде идеје за даље хуманитарне догађаје.

Нађа је отишла на неопходну трансплантацију коштане сржи, успешно се опоравила и наставила своје школовање. Јован је продужио даље кроз живот у складу са својим идејама. И љубави према фудбалу.

Он на себе не преузима лаке задатке, и од њега се не очекују мала достигнућа. Сада жели да промени поглед на српски фудбал. И наравно, да помогне.

Дете Миљаковца, Јован има мисију да новооформљени фудбалски клуб из његовог краја постане национални понос. Жели да види локалне фудбалске стадионе препуне, да попут Енглеза сви буду пуни љубави и поноса према локалном клубу. Наравно, он је члану „бетон лиге“, Фудбалском клубу Миљаковац, дао додатни, виши задатак.

Фото: Промо

Од идеје да маркетиншки пласира вест да чувени Меси разматра понуду да пређе у ФК Миљаковац до првих брендова који су подржали ову причу попут Јелен пива, Јован је имао и јасан сценарио: локална заједница ће се окупљати око свог клуба, радоваће се и навијати, али мислећи на друге.

Уз сјајне играче који су пре изласка на терен донирали средства Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, Јован Симић је већ отпочео прво поглавље своје нове људске приче. Баш у тренутку када су нам изразито потребне.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)