ЗАТВАРАЊЕ ТОКОМ ВИКЕНДА: Кризни штаб предложио строге мере

Novosti online

01. 12. 2020. у 13:53

ЗАТВАРАЊЕ ТОКОМ ВИКЕНДА: Кризни штаб предложио строге мере

Фото: Танјуг

СТРУЧЊАЦИ у оквиру Кризног штаба за сузбијање епидемије изазване ковидом 19 затражили су јуче да се затворе угоститељски објекти и све радње, изузев прехрамбених продавница.

Такође, предлог медицинског дела је да угоститељски објекти (кафићи, ресторани, барови, клубови и слично), али и тржни центри, фризерски и козметички салони, бутици, односно све продавнице које не садрже прехрамбену робу, раде радним данима до 17 часова (сада је до 18, односно до 21), а да викендом уопште не раде.

Око ових тачки, како преносе наши извори, није било сагласности и у наредним данима Влада Србије ће проценити да ли ће ово бити једна од мера за сузбијање епидемије.

Према нашим информацијама предложено је да и сви који улазе у Србију код себе имају негативан тест на вирус корона не старији од 48 сати, а поједини чланови Кризног штаба били су и за увођење мере обавезног карантина.

Ова опција разматрана је превентивно јер се уочи Новогодишњих и Божићних празника очекује долазак великог броја наших људи који живе у дијаспори.

Такође, стручњаци у оквиру Кризног штаба за сузбијање епидемије изазване ковидом 19 затражили су данас да се затворе угоститељски објекти и све радње, изузев прехрамбених продавница, сазнају Новости.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)