ДАНАС ИЛИ СУТРА НОВЕ РЕСТРИКТИВНИЈЕ МЕРЕ Премијерка: Састајем се са председником, пресек у 8 јутрос најављује тежак дан

Танјуг

01. 12. 2020. у 09:51

ДАНАС ИЛИ СУТРА НОВЕ РЕСТРИКТИВНИЈЕ МЕРЕ Премијерка: Састајем се са председником, пресек у 8 јутрос најављује тежак дан

Фото: Танјуг/Раде Прелић

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић каже да ће данас или сутра бити саопштене нове, рестриктивније мере за сузбијање ширења корона вируса које ће бити уведене.

Она је за ТВ "Пинк" навела да се јуче на седници Кризноз штаба за сузбијање вируса корона расправљало око нових мера и какве би оне могле да буду.

Како каже у оквиру Кризног штаба постоје различита мишљења шта би било најделотворније у борби са ковид 19.

- Данас ћу имати састанак са председником Александром Вучићем да заједно размотримо уставност неких предложених мера. Верујем да ћемо данас, евентуално сутра, изаћи са новим мерама и оне ће свакако бити рестрикртивније - рекла је Брнабић.

Да ли ћемо ићи на најрестриктивније мере, како је рекла, зависиће од тога калико ће данас бити новозаражених, јер се зна да је уторак обично најтежи дан.

- Са пресеком јутрос у осам сати делује да ће бити тежак дан, али није као уторак прошле недеље, није такав скок. Неке мере већ дају резултате, али питање је да ли желимо овим темпом или желимо да идемо рестриктивније па да брже завршимо - рекла је она.

Наводи да су урађене измене Закона о заштити становништва од заразне болести како би могло да се реагује брже, ефикаснији, да се пишу мандатне казне.

- На жалост и ту смо видели контрадикторност у односу на наше политичке неистомишљенике. Уставном суду су већ стигле две иницијативе о уставности новог закона, јер мисле да није у складу са Уставоим. Те две инцијативе једна од Двери, а друга од покрета Живим за Србију - навела је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)