РОДИТЕЉИ МАЛОГ ОЛИВЕРА УПОЗОРАВАЈУ: Преваранти злоупотребљавају болест њиховог детета, скупљају новац по кућама, не наседајте!

Ј.Л.

30. 11. 2020. у 17:28

РОДИТЕЉИ МАЛОГ ОЛИВЕРА УПОЗОРАВАЈУ: Преваранти злоупотребљавају болест њиховог детета, скупљају новац по кућама, не наседајте!

Фото: Принтскрин

РОДИТЕЉИ једанаестомесечног Оливера Пал Гајодија из Бајмока, који болује од генетске мишићне атрофије, упозоравају грађане да имају сазнања да непозната лица иду по кућама и прикупљају новац за лечење њиховог сина. Они поручују да је то превара и да никоме нису дали дозволу да на тај начин прикупља новац.

- Дошли смо до сазнања да је злоупотребљена Оливерова болест за прикупљање новца од стране непознатих лица, која иду по кућама, и траже од грађана да донирају. Ми као породица нисмо никоме дали сагласност за овакав вид прикупљања новца, те вас молимо да ни у ком случају не дајете новац ако вам неко дође на врата да тражи помоћ за Оливера - апелује породица Пал Гајоди.

- Обратите пажњу на овакве случајеве, немојте дозволите да вас преваре, а ако сте у могућности пријавите случај полицији.

Подсетимо, Оливер Пал Гајоди од првих месеци живота храбро води тешку битку против смртоносне спиналне мишићне атрофије, а једина шанса за оздрављење је лек који кошта више од два милиона евра. У циљу прикупљања помоћи за његово лечење до сада је само у Суботици организовано више хуманитарних базара током којих је прикупљено око 1,5 милион динара, као и бројне друге веће или мање акције са истим циљем. Помоћ за Оливерово лечење месецима прикупља читава Србија, а укључила се и суседна Мађарска.

Нажалост, поред свих људи великог срца који схосдно својим могућностима прикупљају новац да Оливер што пре оде на терапију, нађе се неко ко својим неделом баци сенку на племенит циљ.

Сви који желе да помогну, могу то да учине и слањем СМС поруке 848 на број 3030 или уплатом на рачуне Фондације "Буди хуман - Александар Шапић":

Динарски рачун: 160-6000000732419-36

Девизни рачун: 160600000073285198

IBAN: RS35160600000073285198

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)