СВЕТИ НИКОЛА ЈЕ ЈАКО БЛИЗУ, АПЕЛИ ВИШЕ НЕМАЈУ СМИСЛА: Драматичне речи др Јанковића, ситуација је алармантна

Новости онлине

30. 11. 2020. у 16:29

СВЕТИ НИКОЛА ЈЕ ЈАКО БЛИЗУ, АПЕЛИ ВИШЕ НЕМАЈУ СМИСЛА: Драматичне речи др Јанковића, ситуација је алармантна

Фото: Архива ВН/Принтсцреен

ДИРЕКТОР Клинике за анестезију и интензивну терапију Клиничког центра Ниш др Радмило Јанковић рекао је данас да се епидемиолошка ситуација на југу Србије погоршава у односу на претходне дана, као и да је време за рестриктивније мере, "уколико не желимо да уђемо у још већи проблем".

- Ситуација се погоршава у односу на претходне дана. Ми се за сада добро држимо, све болнице на југу Србије су постале ковид болнице. Тренутно смо на горњој граници када су капацитети у питању, овде су јако тешки пацијени. Прилично је драматично, јако су тешке клиничке слике пацијената, сви захтевају интензивну потпору. Отворили смо интезивне неге у Лесковцу, Крушевцу, Параћину - рекао је др Јанковић.

Истакао је да су апели лекара у овим тренуцима немају више никаквог смисла, као и да је време за рестриктивније мере.

- Морате имати адекватне мере када свест пацијената није на нивоу. Непажњом и неодговорношћу доводимо људе око нас у проблеме. Можда је касно за озбиљније мере када је у питању овај интензитет епидемије, али ако нећемо да уђемо у још већи проблем, морамо нешто да урадимо, Свети Никола је јако близу - рекао је он и додао.

Др Радмило Јанковић /Фото Ј. Ћосин

- Апели више немају ни неког смисла. Треба имати разумевања за све, али ово је озбиљан атак на здравствени систем. Сада је немогуће исконтролисати како ковид улази у здравствене установе. Ова мука коју ми пролазимо је резултат свега оноша што се дешавало пре тога - истакао је др Јанковић.

Навео је да се ситуација у Нишу компликује.

- Оно што је ново јесте да нам долазе пацијенти из Београда. Уколико буде неопходно испразнићемо још један спрат. Ситуацију под контролом можемо држати још неколико дана, али она се јако компликује - навео је.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)