ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ЈОШ ДВЕ ОПШТИНЕ: Славили рођендане под шатрама, заражене целе породице

Novosti online

30. 11. 2020. у 16:10

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ЈОШ ДВЕ ОПШТИНЕ: Славили рођендане под шатрама, заражене целе породице

Фото: Д. Гагричић

ЗБОГпогоршане епидемилошке слике ванредна ситуација данас је у уведена у две комшијске општине Моравичког округа, Лучанима и Ивањици.

Обе локалне самоуправе протеклих дана повећан број заражених, а у Лучанима има неколико случајева где су целе породице позитивне на корона вирус.

- Узрок све већем оболевању је неозбиљност грађана и непоштовању епидемијских мера. Имали смо пре месец дана случајеве да су прављени рођендани по двориштима и шатрама у којима је било 200-300 званица, и сахране на којима се окупљало много људи - рекао је за "Блиц" Зоран Вучићевић, заменик председника општине и председник Општинског штаба за ванредне ситуације.

У Лучанима има тренутно 313 активних случајева корона вируса, а протеклих дана број прегледа у овдашњем дому здравља премашивао је 200.

Увођењем ванредне ситуације јавним предузећима "Драгачево путеви" и "Комуналац" наложено је да преузму појачане епидемијске мере и појачано врше дезинфекцију јавних површина. Општинска управа се обавезала да обезбеди интензиван рад инспекцијских служби које ће вршити појачану контролу спровођења донетих мера.

Ванредна ситуација у Ивањици уведена је на препоруку епидемилога и лекара специјалиста у ковид амбуланти кроз коју је у протеклих 10-ак дана прошло више од 1.800 пацијената. За то време потврђено је око 300 нових случајева, а шест особа је преминуло од корона вируса.

Одлуком Министарства здравља Специјална болница за рехабилитацију "Ивањица" је уведена у ковид режим у њој ће бити смештено око 100 пацијената из целе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Joca

30.11.2020. 23:08

Nije mi jasno zasto se to ne kaznjava i tolerise. Jos iznose brojke koliko ih je bilo na rodjendanima. Kreni i kaznjavaj, nisu to mali skupovi po kucama pa da se ne zna. U stvari i treba nam tako dokle god se ovako neodgovorno ponasamo. Samo napred...