УМРО ПРОТА МОМЧИЛО: Преминуо у јутарнјим часовима

В.М.

30. 11. 2020. у 13:38

УМРО ПРОТА МОМЧИЛО: Преминуо у јутарнјим часовима

Фото: В.Митрић

У Лозници се, јутрос, упокојио протојереј ставрофор Момчило Васиљевић(73), који је био вишегодишњи старешина цркве лозничке и, пре дога, добропоточке у Крупњу, у Рађевини.

И као старешина и као парох био је омиљен међу свештенством, монаштвом и верницима.За његово време започета је изградња нове цркве на Лагатору, једног од највећих храмова у Србији, чије ће ускоро да буде освећење, које, нажалост, није дочекао.

 

Рођен је у Грнчари, код Лознице, Богословију је завршио у Сремским Карловцима, а годину дана ју је учио у Манастиру Каона.

Литургија ће бити служена у 8,30 часова, опело у 13 часова,у нобој цркви у граду, на Лагатору, а сахрана је, потом, на клубачком гробљу, у 14 часова.

Увек расположен, насмејан, благ и драга, прота Момчило је, како кажу многи његови парохијани, био права духовна радост када дође да свети водицу за Васкрс и крсну славу.

Био је јако одан и Богу и роду и својој породици, пажњив према сваком човеку, посебно оном који је био у невољу,и тако од првог до последњег дана у мантију на коју је био понасан. И Црква је, с разлогом, каже владика Лаврентије, епископ шабачки, била и биће поносна на Момчила Васиљевић и као свештеника и као човека, који јој је само осветљавао образ, служећи часно, онако како је учио, онако како нас је наш Исус Хростос научио.

Читав Јадар и Рађевина жале омиљеног проту, уз његову породицу, и његове колеге Милан Алексић, Зоран Петровић, који је га је наследио на парохији, Дејан Павловић, Јован Павловић, Бобан Пурић, и ђакони, чијим је успесима дивио и поштовао их, а они га ни тренутка, мада је одавно у пензији, нису заборављали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)