НЕ СЛУШАЈТЕ ЛАЖИ О ВАКЦИНАМА: Вучић најавио - Чим региструју вакцину, ми се боримо и наручујемо, верујте држави!

Танјуг

28. 11. 2020. у 20:22

- МОЛИМ људе да слушају своју државу, јер ће се понашати одговорно и узети оне вакцине које буду регистроване - рекао је данас председник Србије Александар Вучић поводом коментара који се тим поводом пласирају на друштвеним мрежама.

НЕ СЛУШАЈТЕ ЛАЖИ О ВАКЦИНАМА: Вучић најавио - Чим региструју вакцину, ми се боримо и наручујемо, верујте држави!

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

- Не могу више да слушам да је земља четвртаста, да се од вакцина умире после шест месеци. Да се нико не наљути, али много лудака мисли да су постали све од како постоје социјалне мреже и уништавају животе људи и будућност младих људи - рекао је Вучић за "Прва ТВ" у Нишу упитан да прокоментарише конроверзна мишљења око вакцина и да ли ће бити обавезне.

Каже да ако нека од озбиљних земаља региструје вакцину ми ћемо је узети и давати, као и да ће се о њеном примању најпре видети са здравственим радницима, војском, полицијом и комуналним предузећима.

- Ако нећете да примите, немојте - поручио је и додао да би онда било фер да такви кажу да ако се разболе од короне неће ићи у болницу.

Напомиње да је до сада било много оних који су примљени у болницу, па су после рекли да су погрешили.

- Хвала им на томе. Али говорим због оних лажова и превараната на друштвеним мрежама који добро знају да лажу и варају поштене људе, а неке од њих могу да одведу и у смрт неогдоворним понашањем - уклазао је Вучић.

Он је истакао да Србија још није узела вакцине, јер још нису регистроване у њиховим земљама.

- Не можете ви да кажете Кини, Русији или Америци када они региструју да вакцина не ваља. Није реално, али чим региструју, ми се боримо и наручујемо количине - истакао је Вучић.

Он је рекао да ће се борба против короне наставити и вакцинацијом и већим тестирањем, позвао је људе да се боре за себе, а лекарима у целој Србији захвалио, јер су, како је казао, јунаци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)