ВУЧИЋ: Мене интересује само колико живота смо сачували и колико људи је преминуло, не колико је формално пријављено

Novosti online

28. 11. 2020. у 12:40

ВУЧИЋ: Мене интересује само колико живота смо сачували и колико људи је преминуло, не колико је формално пријављено

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас да је Србија само у последњих седам дана међу земљама са највећим растом броја новозаражених корона вирусом и истакао да му је важније колико је живота сачувано.

- А по том питању, Србија је у значајно бољој позицији од других држава у региону - истакао је председник.

Додаје да систем у епидемији види непријатеља, за разлику од неких који у тој невољи виде политичку шансу.

Вучић је новинарима у Нишу, упитан да прокоментарише то што је Србија међу три земље са највећим растом новозаражених корона вирусом, рекао да корона вирус има циклично кретање, да је Србија пре 15 дана била најбоља у Европи, а да само у последњих седам дана има велики пораст новозаражених.

- Сада имамо велики пораст, само, није то тако од марта, него у последњих седам дана - казао је Вучић.

Он је поновио да је Србија у много повољнијој позицији у односу на земље региона, кад је реч о броју преминулих од марта, када је пандемија почела, до данас.

- Морам да приметим да не разумем шта тачно значи број заражених ако имате у виду различите нивое тестирања - рекао је Вучић.

Казао је да Србија има значајно мањи број мртвих, јер тестира доста људи у односу на укупан број становника, наводећи да се не може поредити број новозаражених у Србији, која тестира 23.000 или 24.000 људи, са неком од земаља у региону, која пријави 300 или 500 новозаражених на 1.400 тестираних.

Вучић је истакао да Србија улаже огроман новац да би се велики број људи тестирао, установила инфекција и сачували животи.

- Мене интересује колико живота смо сачували и колико је преминуло, то ме занима, а не колико је формално пријављених и заражених. Мислите да верујем да имају само 300 или 500 заражених, а тестирају 1.000 - казао је Вучић.

Додао је да би волео да Србија тестира и до 30.000 или 40.000 људи како би открила што више заражених.

Истакао је да је поносан на лекаре и људе који се боре, наводећи да постоје они људи који у корони виде своју политичку шансу.

- Ми у корони видимо непријатеља и боримо се свом снагом и свим срцем - казао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)