"ДАНАС ЈЕ ТЕЖАК ДАН, ПОСЕБНО ПО БРОЈУ МРТВИХ": Вучић најавио улагање у КЦВ и отварање болница у Батајници и Крушевцу

Novosti online

28. 11. 2020. у 11:58

ДАНАС ЈЕ ТЕЖАК ДАН, ПОСЕБНО ПО БРОЈУ МРТВИХ: Вучић најавио улагање у КЦВ и отварање болница у Батајници и Крушевцу

Фото: Принтскрин

ДАНАС је тежак дан, посебно по броју мртвих, али морамо да се боримо и наставимо да градимо наш здравствени систем, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић на приказу тенкова у касарни у Нишу.

Он је додао да је јуче потписан уговор за реконструкцију дела и изградњу у КЦВ.

- Све фазе у КЦ у Београду коштаће 147 милиона евра. Долазе људи у Ниш јер нема места јер је у Београду ужасан проблем. Наша земља треба да омогући да се људи лече и у другим градовима ако у њиховом нема места. Данас је тежак дан по броју мртвих, али морамо да се боримо и градимо здравствени систем - рекао је Вучић.

Додао је да у Србији има много више људи који хоће да се боре, у односу на оне који се склањају од свега да би себе заштитили и сачували.

- Имамо огроман број јунака који се супротстављају болести и гледају да помогну нашим пацијентима - рекао је Вучић.

Према његовим речима у Београду су обновљене све болнице.

- Кренуло смо са обновом Инфективне клинике 10 дана пре него што је корона стигла у Србију. Невероватан је напредак у здравственој области. За три дана отварамо болницу у Батајници, за 17-18 дана у крушевцу. То ће нам појачати капацитете. Када стане број заражених знаћемо колико људи ћемо сваки дан морати да примамо у болницу и тада ће нам бити лакше - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)