ХВАЛА ЛЕКАРИМА: Министар Стефановић обишао привремену ковид болницу у Арени

Novosti online

27. 11. 2020. у 15:04

ХВАЛА ЛЕКАРИМА: Министар Стефановић обишао привремену ковид болницу у Арени

Фото: Министарство одбране

МИНИСТАР одбране др Небојша Стефановић обишао је данас привремену ковид болницу у Штарк арени у Београду и разговарао са медицинским особљем из војног здравства који су већ месецима ангажовани на овом изузетно важном задатку за Србију и њене грађане.

Он је изразио захвалност људима који раде у Арени и који у “перфектној сарадњи војног и цивилног здравства показују колико воле ову земљу, колико воле да помажу људима и колико часно обављају своју професију”.


- Наш посао је да учинимо све што можемо да им додатно помогнемо. Велико хвала и лекарима, медицинским сестрама, техничарима, али и свим људима који овде даноноћно раде да би око 500 људи у новобеоградској Арени имало најбољи могући третман. Ово је сада већ и највећа ковид болница коју имамо у нашој земљи, у којој око 500 пацијената свакога дана добија храну, потребну медицинску негу, кисеоничку потпору и где им се пружа свака могућа пажња - истакао је министар Стефановић.

Он се захвалио свима који су одлучили да раде, ризикујући и своје здравље и здравље својих породица.

- Драго ми је да видим да су лекари оптимисти, зато што виде да заједно, снажно удружени, можемо да победимо ковид и зато што наши грађани поштујући мере помажу да што мање људи дође у Арену, да што мање људи дође у друге ковид болнице и да на такав начин дамо подршку лекарима. Да заједнички победимо и да се онда полако враћамо нормалном животу. Можда то неће бити сутра или прекосутра, али ако будемо упорни, ако будемо истрајни то може да буде релативно брзо - поручио је министар одбране и упутио апел свим грађанима да поштују мере, да покажу захвалност сјајним људима који раде у нашем систему здравства и да заједнички победимо ковид.
Министру Стефановићу рад привреме ковид болнице у Арени представио је њен командант пуковник Радивоје Анђелковић, са којим је обишао командно место болнице и просторије за смештај и рад медицинског особља.

- Драго ми је да сам имао прилику да видим читав тим, да сам са пуковником Анђелковићем и са тимом који он води имао прилику да видим колико ефикасно и добро функционише и та сарадња, да систем функционише заиста као сат, да су људи који овде долазе добро збринути и да имају добре импресије, јер војничка дисциплина и добра организација дају резултат - закључио је министар Стефановић.

Данашњем обиласку присуствовали су и начелник Војномедицинске академије пуковник др Мирослав Вукосављевић и медицински координатори привремене ковид болнице у Арени пуковник др Предраг Богдановић и др Владо Батножић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)