ВЛАДА ПРОДУЖИЛА МЕРЕ ЗА ЈОШ 15 ДАНА: Бројке су ужасавајуће, а пик тек долази!

Новости онлине

27. 11. 2020. у 12:44

ВЛАДА ПРОДУЖИЛА МЕРЕ ЗА ЈОШ 15 ДАНА: Бројке су ужасавајуће, а пик тек долази!

Кршење мера кажњаваће и комунална милиција

НОВЕ мере које су продужене до 15. децембра, ако узмемо у обзир најаве стручњака из Кризног штаба, могле би и додатно да буду пролонгиране након тог датума. Све ће наравно зависити од епидемиолошке ситуације, али како сада стоје ствари неко драматично побољшање ситуације није баш извесно.

- Крива још увек расте, а да бисмо раст обуздали, важно је да поштујемо мере. Ми смо све време заговарали пооштравање мера, и пре него што су ове уведене. Али морам да истакнем да оне све време постоје и оне које смо раније имали на снази штитиле су нас у оној мери у којој су биле спроведене - навео је др Срђа Јанковић јуче.

И према математичким проценама пик нас очекује тек средином децембра, када можемо да очекујемо и 10.000 заражених на невном нивоу, па не би зачудило да се угоститељима и проданициама и након тог датума мера скраћеног радног времена продужи.

НА ЗИМОВАЊЕ, ПА У БОЛНИЦУ

Члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић јуче је сугерисао да није за очекивати да ће ове године моћи безбрижно да се зимује. Сликовито, он је поручио да сви они који буду планирали да иду на зимовање у наредном периоду требало да резервишу место у болници.

И др Јанковић је, реагујући на ту изјаву, практично указао да није оптимиста по питању нади да ће око Нове године вирус толико попустити да можемо да будемо безбрижни.

- Ја не могу никоме да забраним што покушава да одржи своје пословање, али оно што као имунолог могу да кажем јесте да нисам оптимиста да ћемо имати за Нову годину и божићне празнике тако повољну ситуациију у којој ће те аранжмане бити могуће реализовати. Ја бих саветовао да потребу за празницима и празновањем ставимо на друго место - рекао је др Јанковић.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nebojša

27.11.2020. 17:39

Kakve crne mere i skracivanje radnog vremena. Crni petak, da li gledate.Pa gde je sada inspekcija i komunalna policija da naplati kazne svima pocev od trznih centara kao zakupodavaca, zakupaca lokala a onda i gradjan koji ne drze odstojanje. Najveca glupost je ogranicenje radnog vremena. Klubove treba zatvoriti na 6 meseci jer oni su problem. Sve ostalo treba da radi normalno uz pridrzavanje mera. A ulazak u Srbiju ne bi smeo da bude bez testiranja. Znaci SAMO 2 MERE. Zabrana rada klubova 24h 6 meseci. Zabrana ulaska u Srbiju bez testiranja. Drakonske kazne za sve danas koji su organizovali CRNI PETAK, trzne centre zakupce i sve posetioce koji ne drze odstojanje i nemaju masku i oreko nosa, pa ce se uvesti u red, a ne da trzni centrikace obavestenje da je do 15000 ili 10000 ljudi dopusteno. To jr izigravanje svega.