ХОЋЕ ЛИ СЕ И НИЖИ РАЗРЕДИ ПРЕБАЦИТИ НА ОНЛАЈН? Министар просвете открива план за извођење наставе до краја полугодишта

Танјуг

27. 11. 2020. у 08:35

ХОЋЕ ЛИ СЕ И НИЖИ РАЗРЕДИ ПРЕБАЦИТИ НА ОНЛАЈН? Министар просвете открива план за извођење наставе до краја полугодишта

Бранко Ружић

МИНИСТАР просвете Бранко Ружић изјавио је данас да је намера да не буде изгубљен ниједан дан образовног процеса, а камоли година.

- Ово је ствар од нациналног интереса и не смемо изгубити ниједну генерацију иако су околности овакве. Очекујемо да до завршетка распуста и доласка вакцине победимо корону и да друго полугодиште наставимо у редовнијем маниру са наставним процесом - рекао је Ружић за телевизију Прва.

Ружић је, говорећи о оболелима у школама, рекао да бројке нису забрињавајуће, као и да је образовни систем показао сву виталност.

Према његовим речима, школе нису место где долази до претеране трансмисије вируса, али да је због опште ситуације влада донела уредбу да се ученици старијих разреда основних школа и ученици средњих школа пребаце на онлине наставу.

- Садржаји се снимају по месец дана унапред за онлине наставу и ту нема проблема. Министарство просвете је приправно и спремно да се сваког дана пребацимо на модел онлине наставе, као што је било и у време ванредног стања - рекао је Ружић.

Упитан да ли ће се и ученици нижих разреда пребацити на ту врсту наставе, он је рекао да се води рачуна о томе шта кажу здравствени радници, као и да вирус није такав да остаје у тој популацији.

- Чак се говори и да није преносив и да не угрожава интегритет деце млађе од 12 година. Уверен сам и да ће и влада урадити све да се што пре набаве вакцине и да ћемо у јануару ући у фазу санирања проблема - рекао је Ружић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Dada

27.11.2020. 10:11

Gos MINISTRE Ukoliko Vam dokazemo,a i sami verovatno znate,da ima zarazene dece mladje od 12 god dal ce Vam biti dovoljno da promenite SVOJE misljenje koje se nepodudara sa slikom sa terena. Lako je Vama,Vasa svaka rec se objavljuje.mi nemamo tu mogucnost i privilegiju

Zabrinuta mama

27.11.2020. 12:24

Molim vas, kako bilo ko može da tvrdi tako nešto kada se deca uopšte ne testiraju. Dakle, niko nema tačne podatke i vrlo je opasno kalkulisati sa odlukom koja ima veze sa decom. Mislim da svi đaci treba da pređu na online, jer je ipak njihiva bezbednost i zdravlje iznad svega. Uostalom da je tako kao što kažete, ne bi deca u nižim razredima nosila maske, dolazila u školu u manjim grupama, sedela sama u klupama...oni nemaju odmor napolju, ne drže se za ruke. Zašto je sve tako ako ste sigurni da ne mogu da se zaraze, ili je ipak sve samo pretpostavka, vrlo opasna pretpostavka.

DRDjole

01.12.2020. 07:44

Najveca transmisija je u vrticima i nizim razredima.U vrticima nenose maske a mali skolarci su cirkus sa maskama.Ove starije sto ste na onlajn pa tu nista niste dobili oni se vidjaju i bez skole.Znaci sve obrnuto radite,tamo gde bi bilo smisla vi pustate a tamo gde nema onlajn???? I deca manje oboljevaju jel imaju manje proteina u sluznici nosa ali da virus nose kuci nose i to kako a pogotovo deca u vrticu bez maski,sa puno kontakta i bez distance itd,itd.