СРАМНО: Србијанка Турајлић би да склони споменик Стефану Немањи и да "затре трагове" (ВИДЕО)

Novosti online

26. 11. 2020. у 22:18

СРАМНО: Србијанка Турајлић би да склони споменик Стефану Немањи и да затре трагове (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

ПРОФЕСОРКА Београдског универзитета у пензији Србијанка Турајлић, гостујући на телевизији Н1, изјавила је да "монструозни споменик Стефану Немањи" треба уклонити са Савског трга, али и да је то нешто чега се стиди толико да "те трагове треба затрети и склонити"

- Ја се истински надам да ће тај споменик једног дана бити склоњен са тог места. Трудићу се да останем здрава, па да можда и доживим тај дан. То је таква брука за овај град, таква срамота коју ће генерације ности ако се споменик не склони. Ко год дође ће рећи "Боже, зар је овај народ, зар је ова земља пропала до те тачке да се у 21. веку може наместити у граду нешто тако монструозно". Мислим то спада у оно чега се стидите толико да те трагове треба затрети некако и склонити - рекла је Турајлић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Lex

27.11.2020. 00:47

Позивам министарку културе Гојковић да се огласи на ово позивање на уништавање врхунског дела, светски признатог уметника. Очекујем и да се УЛУС огласи поводом овог нецивилизацијског позивања на уништавање уметничког дела, само зато што није по укусу дотичне.