МИНИСТАР РУЖИЋ О ОНЛАЈН НАСТАВИ: Стицање знања није угрожено, сутра стиже упуство школским управама

Танјуг

26. 11. 2020. у 19:59

МИНИСТАР РУЖИЋ О ОНЛАЈН НАСТАВИ: Стицање знања није угрожено, сутра стиже упуство школским управама

Бранко Ружић

СТИЦАЊЕ знања због преласка на онлајн наставу неће бити угрожено, изјавио је вечерас министар просвете Србије Бранко Ружић.

“Ми ћемо конкректним упутством, који ћемо сутра послати школским управама, дефинисати и оне ситуације када и уколико дође до потребе да ђаци поправе неку оцену, то ураде и у непосредном контакту у школама”, рекао је Ружић у Скупштини Србије.

Он је подсетио да је Влада Србије на основу препорука Кризног штаба донела уредбу која третира питање преласка на онлајн наставу, која се тиче старијих разреда од петог до осмог разреда и средњих школа, уз препоруку да то ураде и високошколске установе.

“Подсетићу вас да је и пре почетка школске године остављена могуцност родитељима да се определе да ли желе да њихова деца похађају наставу на даљину или на конвенционалан начин”, рекао је Ружић.

Подсетио је да ће распуст трајати од 21. децембра до 15.јануара, а да ће се настава за ученике до тада одвијати онлајн.

Ружић је, иначе, одговарао на питање шефа посланика СПС-а Ђорђа Милићевића, колико епидемија корона вируса утиче на квалитет образовања и какав утицај на социјализацију деце може имати онлајн настава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)