СИТУАЦИЈА У БЕОГРАДУ КАТАСТРОФАЛНА: Доктор Кон открио - примећује се и једна нова тенденција

Танјуг

26. 11. 2020. у 15:38

СИТУАЦИЈА У БЕОГРАДУ КАТАСТРОФАЛНА: Доктор Кон открио - примећује се и једна нова тенденција

Фото: Принтскрин Курир ТВ

СМИРИВАЊЕ ситуације очекује се тек за две недеље, процењује епидемиолог Предраг Кон и указује да ће се до тада, нажалост, болнице пунити и расти број новозаражених.

Напомиње да је ситуација у Београду "катастрофална"  и да се примећује да се зауставио раст новозаражених, али на веома високом нивоу - око 2.000 дневно.

У остатку Србије ситуација је ванредна, а посебно се погоршава у Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву, Нишу...

- Број новозаражених је скочио са 6.840 на више од 7.500, а то је повећање веће од 10 одсто у дану. Ако знамо да је тренутна смртност око један одсто онда је јасно да ће од тих 7.500 људи 75 трагично завршити. Дакле, у перспективи очекујемо повећање броја умрлих - навео је Кон.

Члан Кризног штаба је рекао да се у овом трећем таласу директно може видети како би Србија прошла на почетку епидемије (у марту) да није било затварања и ванредног стања.

Мере које су донете сигурно дају резултате, а да нису предузете бројке би биле још горе, али је очигледно да нису довољне.

Како каже, медицински део Кризног штаба предложио је 20. новембра драстичније мере, а то је да се скрати радно време до 17 сати свих објеката који обављају услужне делатности (фризери, козметичари...) осим прехрамбених продавница.

Тај предлог је према његовим речима на чекању.

Не може, како каже, да буде против процена и одлука Владе Србије, јер је део Кризног штаба:

- Ако сам против, онда морам да изађем из Кризног штаба, што сматрам дезертерством у овој ситуацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)