ЛЕЖИМ САВ У РАНАМА И НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ: Огњен који је донирао кожу за Мињу дубоко потресен њеном смрћу

Novosti online

26. 11. 2020. у 14:16

ЛЕЖИМ САВ У РАНАМА И НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ: Огњен који је донирао кожу за Мињу дубоко потресен њеном смрћу

Фото: Принтскрин

НИЈЕ издржала... А ја лежим овде сав у ранама и не могу да верујем... - кратко је рекао Огњен Тодоровић (38), један од донора коже петнаестогодишњој Мињи Д. која је јуче подлегла стравичним повредама које је задобила пре месец дана у пожару у стану на Дорћолу.

Шокиран и дубоко потресен вешћу, Тодоровић је рекао да је "један део њега отишао с њом".

- Не могу да верујем шта се догодило... Део нас, мене и Ненада Станковића (18), који је такође донирао кожу, отишли су заједно с њом - рекао је он.

Како је додао, осећа се као да му је преминула рођена сестра...

- Као да ми је умрло моје најрођеније. Ето, као да ми је рођена сестра - рекао је Тодоровић.

Ученица Осме београдске гимназије Миња Д. (15), коју су храбри момци са оближњег градилишта 27. октобра спасли из запаљеног стана на Дорћолу, преминула је јуче, скоро месец дана после несреће.

Миња је оперисана пет пута, три пута јој је трансплантирана кожа. Њени донори коже још се опорављају од операције. Надали су се да ће Миња преживети, да ће је једном упознати, међутим храбра тинејџерка није издржала...

Стравичан пожар на Дорћолу избио је 27. октобра кад је тинејџерка била сама у стану на десетом спрату зграде док је њена мајка била у оближњој продавници.

Ватра се, како је показала прва истрага, проширила са славске свеће и убрзо захватила цео стан. Тинејџерка је била у купатилу док се ватра ширила, а када је осетила дим и изашла, није имала куд од ватрене стихије, па је изјурила на терасу.

На сав глас је звала помоћ, а док су ватрогасци и полиција стизали на терен, петорица радника с оближњег градилишта чули су њене вапаје и појурили да јој помогну. Прво су пробали да разбију врата стана и тако пробају да дођу до ње, међутим, кад то нису успели, сишли су на терасу стана испод, везали се канапом и после 15 минута језиве драме тинејџерка је успела да с терасе скочи у наручје Павлу Гавури.

Другари најавили масовни долазак на сахрану

На Вајберу постоје две групе које су основали Мињини пријатељи, а у којима је упућивани апели за помоћ Мињи и њеној породици. Када је стигла страшна вест, уследили су позиви да се девојчици ода почаст.

Такође, Мињини другари планирају да ураде мурал њој у част на Дорћолу и, ако им буде дозвољено, на Осмој гимназији.

(Српски телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)