ТЕЖАК ВИКЕНД ЈЕ ПРЕД НАМА АЛИ... Др Тиодоровић има и добре вести: Ево какву ситуацију очекује око Нове године!

Novosti online

26. 11. 2020. у 10:12

ТЕЖАК ВИКЕНД ЈЕ ПРЕД НАМА АЛИ... Др Тиодоровић има и добре вести: Ево какву ситуацију очекује око Нове године!

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

ЧЛАН кризног штаба Владе Србије др Бранислав Тиодоровић рекао је данас да је пред нама још један тежак викенд, као и наредна недеља, а да је уколико будемо поштовали мере могуће да до Нове године дође до пада броја заражених, уз могућност појаве пика мањег интензитета.

Он је, гостујући у јутарњем програму "ТВ Прва" истакао да се резултати недавно уведених мера могу очекивати за 10 до 12 дана.

- Ако мере будемо стварно спроводили, сви заједно, и схватимо да ово није тренутак за неке друге расправе, већ само за њихово спровођење и озбиљно понашање према себи и другима, онда ћемо успети до 3, 4. децембра створимо ситуацију да се може заравнити крива, јер се не може окчекивати да пре тога имамо повољније резултате спровођења свих мера, јер је увек потребно 10 до 12 дана да бисмо их сагледали - рекао је Тиодоровић и додао.

МОГУЋЕ ДОЧЕКАТИ НОВУ ГОДИНУ СА МИРНИЈОМ СИТУАЦИЈОМ

- У децембру може доћи до пада, који ће у почетку бити мање уочљив, а после и уочљивији, са могућим пиковима, али ниског интензитета. Могуће је очекивати да нову годину дочекамо са значајно мирнијом ситуацијом - истакао је епидемиолог.

НЕКИ ЗАМЕНИЛИ ЕКОНОМИЈУ СА ОНИМ ШТО ОНА НИЈЕ

Др Тиодоровић је нагласио да се са неким мерама закаснио, јер су неки "заменили економију са нечим што она не представља"

- Ми из медицинског дела Кризног штаба указивали смо на ту проблематику још у току сепрембра и говорили да у октобру треба да буду примењене врло озбиљне мере. Било је питање да ли ћемо оставити ноћне клубове, кафиће, сплавове, да раде онако како су радили, са онаквим страшним снимцима које смо видели или ћемо рачунати да ту мере морамо да спроведемо онако како би и требало - истакао је Тиодоровић.

- Неки су заменили економију са нечим што не представља економију, за мене то није економија, важно је да сви људи раде, али треба разликовати приоритете, а у овом тренутку је приоритет здравље изнад свега, јер само здрави људи могу да раде - рекао је он.

ЈОШ ЈЕДНА ТЕШКА НЕДЕЉА ПРЕД НАМА

Напоменуо је да ће нам предстојећи викенд, као и читава наредна недеља бити врло тешке.

- Треба да очекујемо да ће нам ова и следећа недеља бити врло тешке. Имамо појаву да се све последице онога што се није спроводило и схватало озбиљно одразило на све. Нема изузетака, сви морамо да будемо свесни ситуације - рекао је др Тиодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)