ПРЕМИНУО МИЛОРАД ТРИФУНОВИЋ: Координатор за нестала лица на КиМ изгубио борбу са короном

Д. З.

25. 11. 2020. у 18:55

ПРЕМИНУО МИЛОРАД ТРИФУНОВИЋ: Координатор за нестала лица на КиМ изгубио борбу са короном

Фото: Д.З.

КООРДИНАТОР породица киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији, Милорад Трифуновић преминуо је данас од последица вируса корона у 73-ој години.

Трифуновић је рођен у селу надомак Вучитрна а последњих дваесетак година живео је као расељено лице у Косовској Митровици.

Породице киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији описују га као упорног и безусловног борца за расветљавање судбине киднапованих и убијених Срба на КиМ међу којима је био и његов брат, рудар, киднапован међу првима на Косову и Метохију током 1998 године.

Један је од оснивача Ресурног центра за нестале особе чије је седиште у Приштини а у којем су представници српског и албанског Удружења за киднаповања и нестала лица на КиМ.

И док га колеге из ресурног центра описују као дивног пријатеља спремног да подели савет и пример високог интегритета и енергије новинари, извештачи са Косова и Метохије, као и потписник ових редова, памтиће Трифуновића као представника Удружења који је 24 часа био доступан за новинарска питања а на позиве новинара одговарао је чак и током борбе са вирусом корона.

- Ја сам спреман чак и по цену сопственог живота да сведочим у Хагу-одговорио је својевремено на питање "Новости" да ли ће се породице кдинапованих и убијених Срба усудити да сведоче пред Хашким трибуналом против некадашњих припадника "ОВК".

Трифуновић је последњих неколико дана био на респиратору клиничко болничког центра у Нишу где је и преминуо, а биће сахрањен сутра на гробљу у Рудару надомак Звечана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)