ШТА ЋЕ БИТИ СА ФАКУЛТЕТИМА? Доктор Тиодоровић образложио најновију одлуку Кризног штаба

Novosti online

25. 11. 2020. у 14:57

ШТА ЋЕ БИТИ СА ФАКУЛТЕТИМА? Доктор Тиодоровић образложио најновију одлуку Кризног штаба

Фото: Танјуг

ДОКТОР Бранислав Тиодоровић саопштио је данас новинарима најновију одлуку кризног штаба.

- Данас смо морали добро да извагамо. Налазимо се у веома тешкој ситуацији. Врло је важно да у недељама пред нама будемо челичне дисциплине. Највише смо се посветили школама и образовном систему. Донели смо одлуку да зимски школски распуст почне 21. децембра ове године, а заврши се 20. јануара наредне године. Само за неки дан је дужи него до сада али ћемо обезбедити да сви нивои образовања буду обухваћени свим великим празницима и да ученици и студенти буду што више код својих кућа - рекао је доктор Бранислав Тиодоровић.

- Што се тиче основних школа, настављају да раде по постојећем систему, а вртићи се неће затварати, нема за то потребе нити оправдања. Од петог до осмог разреда иду на онлајн систем и тај систем ће трајати све до почетка распуста. Та одлука важи и за све средње школе - рекао је Тиодоровић.

- Факултетима се предлаже да одлуче, али је препоручено да и они иду на онлајн наставу. Не затварамо школе, не затварамо систем образовања - истиче доктор.

Он каже да су просветни радници у тешкој ситуацији, а моћи ће организовано да испитују ученике који желе да поправе оцене.

- Веома је важно да издржимо ову недељу, а тек после 4. децембра очекујемо смиривање ситуације - каже доктор и апелује празнике грађани да проведу у кругу породице.

Забрињавајуће је и то што су болнице пуне, а тренутно је укупно хоспитализованих 6.478 пацијената, што је више него икада пре од почетка епидемије.

О данашњој седници Кризног штаба, причала је јуче и премијерка Србије Ана Брнабић, која је истакла да би ученици старијих разреда основних школа, као и средњих школа требало да пређу на онлајн наставу, а да ће вртићи бити затворени, ако тако буду саветовали стручњаци из Кризног штаба.

Такође, скоро 2.000 здравствених радника је заражено и здравствени систем је под невероватним оптерећењем, места у ковид болницама једва да има, па ће се разматрати и којим још мерама могу да се порекину контакти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)